Prevenció d'incendis forestals

Prevenció d'incendis en urbanitzacions

L’Ajuntament efectua treballs periòdics de prevenció d’incendis al perímetre de les urbanitzacions de Calella, Llafranc i Tamariu, i també en terrenys forestals de titularitat municipal.

Els treballs consisteixen en netejar el sotabosc, retirar arbrat mort i garantir que la densitat de peus sigui la que marca la normativa a fi efecte d’evitar que es toquin les capçades entre si.

La tipologia i calendari dels treballs a dur a terme vénen determinats per un Pla de gestió forestal, el qual també té com a objectius la millora i manteniment dels valors naturals i paisatgístics.

L’Ajuntament té aprovada una Ordenança fiscal pel servei municipal de prevenció d’incendis, el qual estableix una taxa a les persones beneficiàries (Calella, Llafranc i Tamariu).

Comunicació de crema i permís per fer foc en època de risc

Les persones que vulguin fer cremes en un terreny forestal o dins la franja de 500 metres que l'envolta, durant el període comprès entre el 16 d'octubre i el 14 de març, cal que facin la Comunicació de crema.

Les persones que vulguin fer cremes en un terreny forestal o dins la franja de 500 metres que l'envolta, dins el període de prohibició de fer foc (entre el 15 de març i el 15 d'octubre de cada any), cal que demanin l'Autorització per fer foc en època de risc.

Control de l'accés motoritzat a Castell-Cap Roig

En èpoques de risc d’incendi, excepte per als veïns i vehicles autoritzats, l’accés als camins de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, comprès entre els municipis de Palamós, Mont-ras i Palafrugell, estarà tancat mitjançant barrera i cadenat. El seu tancament i obertura s’efectua de manera coordinada amb la resta d’ajuntaments i la Generalitat de Catalunya.

Control de l'accés motoritzat a Castell-Cap Roig

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons