Litoral i platges

Bandera Blava

La Bandera Blava és un guardó i un sistema de certificació de la qualitat ambiental creat i gestionat per la Fundació per a l'Educació Ambiental (FEE), des de 1987. La FEE està constituïda per gairebé 50 organitzacions no governamentals (ONG), una per cada estat participant. L'objectiu de la FEE és afavorir, a nivell internacional, la informació i l'educació ambientals, a través de programes com Bandera Blava, entre altres accions per al foment del desenvolupament sostenible del turisme i de les comunitats locals, en línia amb l'Agenda Local 21 de la Conferència de Rio.

La FEE concedeix cada any la Bandera Blava a platges, ports i embarcacions que compleixin els criteris revisats periòdicament, consensuats i cada vegada més exigents de legalitat, sanitat, neteja, seguretat, informació i gestió ambientals.

El 2022 van obtenir Bandera Blava les tres platges per a les quals es va presentar candidatura (Tamariu, Llafranc i Canadell).

Netegem la Mediterrània

Jornada de voluntariat per la neteja del fons marí i de diferents platges del municipi. L'activitat compta amb el suport i la participació de diferents empreses i centres d'immersió i de lloguer de caiac de la zona.

L'objectiu de la jornada és conscienciar a la ciutadania de la importància de conservar l'ecosistema marí i evitar abocar residus al medi natural.

La jornada se celebra el tercer dissabte de setembre, cal inscripció prèvia i és totalment gratuïta.

Seguiment de la qualitat de les aigües de bany

L'Agència Catalana de l'Aigua realitza manera regular, durant les temporades de bany, analítiques de la qualitat de l'aigua de bany a les platges principals del nostre municipi. Podeu consultar aquesta informació al lloc web de l'ACA.

Control de la legionel·la a les dutxes i la qualitat de la sorra

Neteja i desinfecció de les dutxes i rentapeus que donen servei a les platges. Posteriorment s'analitza l'aigua que surt d'aquestes dutxes i rentapeus per verificar que no hi ha legionel·la.

Platja de Tamariu

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons