Primeres referències

Les primeres referències que tenim sobre l'existència d'un arxiu daten del 1707, tot i que la voluntat de conservar els documents importants és molt més antiga, només cal pensar en els pergamins del segle XII. Però, l'arxiu de 1707, ubicat a l'església parroquial de Sant Martí, no era cap meravella i es feia difícil trobar-hi res. Per aquest motiu, els jurats del Castell de Palafrugell van nomenar com a secretari a Salvador Vergonyós, amb la tasca de posar ordre a tot aquell desgavell en un termini de sis anys.

Amb les invasions franceses, durant la Guerra Gran i la Guerra de la Independència, es van haver d'amagar els documents que tenien a veure amb el Govern Espanyol. I, com sempre passa quan hi ha remenament, alguns es van perdre.

El maig de 1845, el ple de l'Ajuntament acorda posar un armari a la Casa Consistorial, al carrer dels Valls, per desar-hi els documents més recents i, així, evitar-se les anades i vingudes a l'església. D'aquest nou arxiu, en sabem poques coses més. Només que el 1930, es van llençar alguns papers que es van considerar de poca importància.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons