Joan Pericot Garcia

Dates del fons 1915-1987

Joan Pericot Garcia (Girona, 1907-1987), d’arrels torroellenques, va passar la seva infantesa a la ciutat de Girona. Als set anys la família es va traslladar a viure a Barcelona, on va cursar el batxillerat, estudis de dibuix i pintura i d’arquitectura.
Des dels anys 30 va col·laborar professionalment amb l’arquitecte i cunyat seu, Joan Baca. A partir de l’encàrrec de reforma de la finca la Marineda (1931) va descobrir Calella. Aquí Pericot va dissenyar el passeig del Canadell, la plaça de l’església, el nou campanar, la millora dels accessos a les platges, les plaques de ceràmica amb els noms dels carrers i els fanals artístics, entre altres projectes.
Pericot es va dedicar professionalment a l’arquitectura, i en els moments de lleure a la pintura: aquarel·les, dibuixos, i paisatges a l’oli. També va escriure molts articles, sonets i auques, a més de les seves memòries d’infància i de la guerra.
Interessat en el món de la havanera, va ser col·laborador de Frederic Sirés i Ernest Morató en el llibre Calella de Palafrugell i les havaneres (1966). Va ser un dels fundadors de l’Associació d’Amics i Veïns de Calella.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons