Josep M. Vives i Sureda

Josep M. Vives i Sureda (Fonteta, 15 de juny de 1924-Girona, 28 de novembre de 2007), fuster i ebenista de professió, però atleta i esportista d'afició, així com carrossaire, escultor, dibuixant, cineasta, documentalista... i també fotògraf de cada una d'aquestes passions.

El seu interès per la imatge i la creació d'imatges comença quan, als 18 anys i en plena postguerra, cau a les seves mans una antiga càmera de fusta sense visor (que ell mateix hi afegiria més tard) amb la qual pot experimentar el que llavors era gairebé un miracle: la captura del moviment.

El seu arxiu fotogràfic revela l'ús de la fotografia com a instrument per documentar la seva inesgotable capacitat creativa, sovint duta a terme amb més voluntat que mitjans tècnics, però sempre amb un estil propi, amb una mirada particular que pretén, i sovint aconsegueix, copsar l'essència del seu entorn.

Amb l'arribada del cinema amateur, cap als anys seixanta, Vives arracona temporalment la imatge fixa per dedicar-se a crear històries a partir d'imatges en moviment. Això no obstant, continua utilitzant la càmera fotogràfica per deixar constància dels canvis més significatius que esdevenen al seu barri i a la seva estimada vila.

Aquesta selecció de fotografies inclou imatges representatives de cada un dels temes que el defineixen: l'esport, la vida al barri, les festes i activitats locals, els amics i també la família. En elles, s'hi pot llegir perfectament la curiositat, l'esperit documental i la sensibilitat de la seva mirada.

Més informació

  • Número publicació: 3
  • Autors: Biennal de Fotografia Xavier Miserachs | Arxiu Municipal de Palafrugell
  • Any: 2012
Josep M. Vives i Sureda

Darrera actualització

divendres, 26 agost 2016

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell premi Administració Oberta 2023
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons