Josep Bañeras. Els noms del territori

En aquest llibre Josep Castelló ens presenta la biografia d'un personatge discret i fa un inventari de la seva feina en els camps de la toponímia local, les fonts, els termes municipals i els camins, de la seva col·laboració desinteressada per tal de conservar el patrimoni cultural local. També recupera textos (alguns manuscrits i enviats a les persones amb qui col·laborava) que ens permeten conèixer o recordar el seu tarannà, una manera de ser bonhomiosa, pulcre i precisa i amb un gran sentit de l'humor.

Josep Bañeras Parramon (Palafrugell, 1924 – Palamós, 2010) és reconegut com una persona experta en la toponímia local i en diferents aspectes del territori (fonts, termes municipals, camins, etc.). Ha col·laborat de manera continuada en l'assessorament d'iniciatives públiques i de particulars pel que fa a edicions i actuacions sobre el territori del municipi.

Josep Castelló Regencós, Caste (Palafrugell, 1965) és un gran enamorat de la geografia i la toponímia del litoral gironí. Ha col·laborat amb diferents articles a la Revista de Palafrugell, al Nou Palafrugell, a Es Còdol i al Diari de Girona. És autor del web Costa Brava singular, dels llibres El perfil de la costa. Palafrugell, Mont-ras i les illes Formigues (2003), Costa Brava autèntica (2009) i coautor amb Jordi Plana i el mateix Josep Bañeras del mapa La costa de l'Empordanet.

Més informació

  • Número publicació: 8
  • Autors: Castelló Regencós, Josep
  • Any: 2012
Josep Bañeras. Els noms del territori

Darrera actualització

dijous, 13 abril 2017

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons