Baldomer Gili i Roig

Baldomer Gili i Roig (Lleida, 1873-Barcelona, 1926) és conegut principalment per la seva trajectòria com a pintor, no obstant això, també es va dedicar a la docència artística, al teatre i a la fotografia. I si bé l'artista utilitzava aquesta darrera tècnica amb caràcter amateur, la seva producció fotogràfica ha esdevingut un element fonamental a l'hora de valorar el seu llegat artístic.

Gili i Roig, com altres pintors coetanis, emprava la fotografia com a tècnica auxiliar per al seu propi treball com a pintor, però més enllà d'aquest ús instrumental, també va dedicar-se intensament i continuada a la creació d'imatges i a la documentació fotogràfica dels llocs als quals viatjava, residia o estiuejava, com és el cas de les irrepetibles fotografies d'una Calella avui desapareguda.

Baldomer Gili va mantenir una relació especial amb Calella, els calellencs i els primers estiuejants des de 1905 fins al final de la seva vida, i va ser el primer pintor que va exhibir teles de Calella a la ciutat de Barcelona, l'any 1908.

El valuós llegat fotogràfic de Gili, cedit pels seus descendents sota la denominació genèrica llegat Dolors Moros, en memòria de l'esposa del pintor, es conserva actualment al Museu d'Art Jaume Morera de Lleida. Totes les fotografies incloses en el llibret formen part de l'esmentat llegat.

Més informació

  • Número publicació: 5
  • Autors: Biennal de Fotografia Xavier Miserachs | Arxiu Municipal de Palafrugell
  • Any: 2016
Baldomer Gili i Roig

Darrera actualització

dilluns, 19 març 2018

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons