Papereria Palé

Papereria centenària

L'any 1904, l'impressor Miquel Palé es traslladava a Palafrugell des de la Bisbal, per atendre els serveis d'impremta i material d'oficina de la fàbrica de Can Mario i la parròquia de Palafrugell, alhora que adequava la part davantera de l'establiment per a la venda. Més tard, concretament el 1920 es trasllada a un local més espaiós, al mateix carrer Cavallers, on la part davantera es dedica a establiment comercial i la part posterior s'habilita com a impremta.

Durant la guerra civil el negoci és ocupat per les tropes italianes que utilitzen el material per a finalitats propagandístiques; però acabada la guerra es fa un gran esforç i es manté el negoci obert. El 1948 s'amplia la papereria i es ven material d'oficina a les fàbriques de suro o l'empresa de transports SARFA, entre d'altres. L'any 1950, amb la mort del fundador, Miquel Palé, els seus fills Ernest i Albert es fan càrrec de l'empresa ampliant-se l'assortiment amb material escolar, de dibuix tècnic i artístic, s'obren comptes a crèdit per a empreses, es modernitza l'estètica de l'establiment, etc.

Amb la mort d'Ernest Palé el 1975, la tercera generació representada per la seva filla Roser Palé es fa càrrec de la Papereria Palé realitzant-se reformes l'any 1980 i destinant a papereria tot el que era habitatge. El 1985 s'incorpora un pis superior i l'any 1990 l'impremta es trasllada, fins al lloc on s’hi ubiquen les primeres fotocopiadores. Entre 1992 i 1995 els fills de Roser Palé, Roser i Martí Capellà Palé s'incorporen a l'empresa, entrant a treballar la quarta generació de la família.

L'any 1996 la Papereria Palé ingressa com a membre fundador a la central de compres i serveis OfiExperts, grup de referència d'àmbit estatal amb més de 50 punts de venda. El 1998 es crea una divisió de copisteria i serveis digitals, com també s'amplia el magatzem, degut a la creixent demanda i la diversificació del negoci.

Finalment, el 9 de juny del 2004, l'aleshores conseller en cap de la Generalitat, l'honorable Sr. Josep Bargalló, va fer entrega d'una placa commemorativa del centenari del negoci.

Li va ser concedit el Diploma en un acte d'entrega celebrat el diumenge 19 de juliol de 2019.

Papereria Palé

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons