Lluís Molinas i Falgueras

Activista cultural

Lluís Molinas és conegut per ser un activista cultural del municipi i també un destacat escriptor, periodista, editor, col·leccionista i sobretot, des de l'edat de 18 anys, una persona estretament vinculada al món del teatre amateur de la vila.

Molinas, a principis dels anys 50, s'incorporà a l'Agrupació Artística del Casal Popular, passant per diverses companyies teatrals, com el Quadre Escènic de l'Escola d'Arts i Oficis o el Grup Teatral Tramoia, fins l'any 2009 quan decideix retirar-se de la interpretació damunt dels escenaris. Del 1958 al 1964 va fer de locutor a la ràdio La Voz de la Costa Brava treballant en ràdio-teatre i, posteriorment col·laborador a Ràdio Palafrugell.

Lluís Molinas és autor de diversos llibres sobre la història local, entre ells, Palafrugell 1936-1939. I també hi va haver una llarga postguerra, o El teatre a Palafrugell. També cal destacar l'autoria del llibre Costa Brava, plató de cinema. Juntament amb Joan Piera van reeditar diversos llibres de Miquel Torroella i Plaja i van publicar tres volums del Carnaval de Carnavals, dedicats a les Festes de Primavera.

Pel que fa referència a la premsa, Molinas col·laborà al setmanari empordanès La Proa des de 1995 fins l'any 2002, on publicava articles que recollien la història i els fets del Baix Empordà. Actualment exerceix de coordinador de la Revista del Baix Empordà, on i també hi segueix escrivint articles. També es col·laborador de Televisió Costa Brava.

Del 1959 fins el 1976, juntament amb Bernat Caussa, van els encarregats de fer el llibret de la Festa Major de Palafrugell.

Lluís Molinas va rebre el Diploma de mèrit ciutadà el dilluns 23 de desembre de 2013 a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Lluís Molinas i Falgueras

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons