Farmàcia Suñer

Farmàcia centenària

L'actual Farmàcia Suñer situada a la plaça de l'Església és hereva de la que l'any 1677 Jacint Roger adquirí, una botiga d'apotecari situada als baixos de l'actual can Rosés. Aquesta farmàcia la regentava la família Marquès, probablement des de trenta anys abans. Els Roger hi van estar al capdavant fins al 1800, data de la mort d'Anton Roger, un home il·lustrat i molt culte. Des de llavors i fins al 1843 fou propietat dels Rosés de Girona i regentada pels apotecaris Josep Marqués (fins al 1831) i Martí Puig (de 1831 a 1843).

El 1843 Martí Puig adquirí la farmàcia i la traslladà a l'immoble de davant de can Rosés. Isabel Puig, la seva filla i hereva, es casà amb Mateu Suñer. també farmacèutic. Mateu Suñer i el seu fill Frederic Suñer Puig van iniciar una nova nissaga de farmacèutics que han arribat fins a l'actualitat. Durant els segles XVIII i XIX tenia aconductades persones i famílies de Palafrugell, dels seus barris i veïnats, i també moltes de Regencós, Esclanyà, Begur, Mont-ras, Palau-sator, Pals, Sant Joan o Torrent.

A l'estança de la farmàcia cridava l'atenció el gran taulell de fusta, amb un peix (roger) al centre. Les parets eren plenes de lleixes amb pots i capses que guardaven els ungüents, sals, arrels, extractes, olis, essències i altres productes propis de l'ofici.

Li va ser concedit el Diploma en un acte d'entrega celebrat el diumenge 15 de juliol de 2018.

Farmàcia Suñer

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons