Antoni Vila Casas

Empresari farmacèutic i mecenes cultural

Empresari farmacèutic barceloní que va destacar per la seva faceta de mecenes cultural. L'any 1986 va crear una Fundació que porta el seu nom, de la qual en va ser president i que va obrir sengles museus d'art a Torroella de Montgrí, Barcelona i Palafrugell. A la nostra vila l'any 2004 hi va obrir un Museu d'Escultura Contemporània en una part de les dependències que havia ocupat l'antiga fàbrica de Can Mario.

Acull al voltant de 220 escultures de diversos artistes nascuts o residents a Catalunya. De forma paral·lela, l'equipament organitza cada any diferents exposicions temporals. L'abril del 2011 es va crear l'anomenat Jardí d'escultures, projecte que ha comportat l'emplaçament de 33 escultures d'artistes empordanesos al voltant del dipòsit d'aigua modernista de la plaça de Can Mario amb l'objectiu d'apropar l'art contemporani al públic. A l'octubre del mateix any es va inaugurar la Sala Empordà a l'interior del Museu, dedicada exclusivament a la celebració de mostres d'autors vinculats a l'Empordà.

L'any 1996 va rebre la Gran Creu de l'Orde del Mèrit Civil i el 1999 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi. També ha rebut el premi Peix Fregit i el 2018 un dels Premis T que concedeix la Fundació Jordi Comas Matamala.

Li va ser concedit el Diploma en un acte d'entrega celebrat el diumenge 15 de juliol de 2018.

Antoni Vila Casas

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons