Albert Cano

Febrer/Març 2018
Enginyer

Qui sóc?

Sóc l'Albert Cano i treballo a l'Ajuntament de Palafrugell com a Enginyer adscrit a l'Àrea de Secretaria.

On treballo?

L'encàrrec principal que desenvolupo té com a fita la optimització de la despesa energètica que queda compresa dins la corporació municipal, englobant el propi Ajuntament, així com els seus Patronats i Associacions. Addicionalment compagino diferents tipus de tasques de suport tècnic a nivell intern municipal i administratiu en matèries pròpies de l'Àrea de Secretaria.

Les tasques desenvolupades son principalment interdisciplinàries, partint dels criteris establerts a les Àrees d'Urbanisme, Medi Ambient, Serveis Generals, i Hisenda, donant servei a la resta de sectors municipals. L'optimització energètica es basa en la reducció de les despeses de consums d’aigua, consums tèrmics i consums elèctrics, aplicant accions de millora continua, i es porta a terme segons criteris de retorn de l'amortització.

Les accions de les optimitzacions es situen en dos grans blocs d'actuació, on cada bloc té aproximadament la meitat de la despesa energètica, que es pressuposta en un total d'aproximadament un milió d’euros. El primer bloc contempla les despeses pròpies de les dependències municipals i el segon les pròpies de l'enllumenat públic.

Com a principals fites aconseguides es poden enumerar: la instal·lació d'una caldera de biomassa a l'Escola Torres Jonama, el canvi d'enllumenat a tecnologia led dels dos espais poliesportius, l'optimització en la gestió de recursos del Museu del Suro, l'adaptació tarifària dels subministraments i la reducció del seu cost en base a l'adhesió a la central de compres de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Les accions realitzades es justifiquen mitjançant estalvis que van en percentatges des d'un quatre i fins a un vuitanta.

Com a principals objectius a curt/mig termini hi figuren: La instal·lació d'una xarxa de calor a la zona esportiva en base a combustibles no fòssils, la substitució de la tecnologia d'enllumenat públic passant de làmpades de descàrrega a tecnologia led, i la instal·lació d'una segona caldera de biomassa a l'Escola Barceló i Matas.

Albert Cano

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell premi Administració Oberta 2023
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons