Servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge

A l'Oficina Municipal d'Habitatge

L'Oficina Municipal d'Habitatge de Palafrugell ofereix el Servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge. Per tal de dur a terme aquest servei, la Diputació de Girona ha concedit una subvenció a l'Ajuntament de Palafrugell per al 2017, d'un import de 6.535,42 euros. El servei subvencionat es concreta en la mediació en el lloguer, la mediació hipotecària i la gestió de comunitats de veïns.

Les intervencions del servei d'intermediació en l'habitatge es centren amb la manca o dificultat de pagament de l'habitatge: intermediació hipotecària, lloguer i ocupacions irregulars d'habitatge.

La mediació hipotecària preveu resolucions com la reestructuració del deute, l'acomodació de la quota hipotecària, la dació de l'habitatge o l'acompanyament extrajudicial quan hi ha procés d'execució. També s'assessora sobre recursos econòmics de suport, derivats de polítiques pròpies de l'Oficina d'Habitatge.

Pel que fa al lloguer, s'imparteix la mediació com a tècnica de resolució de conflictes amb l'objectiu de trobar una sortida alternativa prèvia a una judicialització de la situació.

Les ocupacions irregulars en general, es presenten com intermediacions, atès que una gran majoria es produeixen en habitatges d'entitats bancàries. La resolució va dirigida a intentar regularitzar les ocupacions en lloguers socials. En supòsits de propietats privades ocupades, la resolució es desencallar la situació fent recerca d'habitatges per evitar una acció judicial per part de la propietat.

El Servei de Mediació d'Habitatge, es troba a l'Oficina Municipal d'Habitatge i depèn dels Serveis Socials municipals. Forma part de la Taula de Coordinació d'Habitatge municipal on es treballa la problemàtica de casos per valorar les necessitats del municipi.

Durant aquest 2017 s'han incorporat les intervencions en la mediació hipotecària de les clàusules sòl dels contractes. S'ofereix l'estudi de l'existència de la clàusula, la informació del procés de reclamació i la supervisió de la resolució extrajudicial prèvia a una possible resolució judicial.


Més informació

Oficina Municipal d'Habitatge
Carrer de Jordi Martí Frigola (Centre Comercial Les Palmeres), locals 38 i 39
Tel. 972 300 708
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari
dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 9 a 13 h
dimarts, de 9 a 18 h

Palafrugell, vist des de la Torre de Can Mario
Logotip de l'Ajuntament de Palafrugell i de la Diputació de Girona

Darrera actualització

dimarts, 24 octubre 2017 09:01

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons