Relació sense papers entre les associacions i l'Ajuntament

Del model presencial al model electrònic

L'Ajuntament de Palafrugell ha fet un seguit de modificacions a l'ordenança reguladora de l'administració electrònica per tal d'adaptar-la a la Llei 39/2015, de procediment administratiu de les administracions públiques.

Quin són els canvis?

Això implica que, a partir de l'1 de juny de 2017, les associacions i entitats hauran de relacionar-se amb l'Ajuntament de Palafrugell per mitjans electrònics de manera obligatòria.

Així doncs, les sol·licituds que fins ara es presentaven en paper caldrà que es presentin en línia a través de la Seu electrònica, des de l'apartat Catàleg de tràmits (escollint llavors el tràmit que correspongui).

I les notificacions que l'Ajuntament realitzi a les associacions ja no s'enviaran en paper, sinó que es dipositaran a la Seu electrònica, dins l'apartat Notificacions electròniques.

Com es poden identificar les associacions?

Per tal de fer les sol·licituds en línia i consultar les notificacions, cal que l'associació es pugui identificar. Per fer-ho, caldrà que el seu representant legal (president/a o persona en qui delegui la junta, per exemple el secretari/a, el tresorer/a o un vocal) disposi d'algun sistema d'identificació digital.

L'Ajuntament de Palafrugell, recomana l'idCAT Mòbil, que permet identificar a les persones d'una manera fàcil per tal de fer sol·licituds en línia i consultar notificacions.

En el cas que la persona que faci els tràmits en línia en nom de l'associació no sigui el seu president/a, caldrà que l'associació comuniqui a l'Ajuntament quina serà la persona delegada que farà aquestes funcions. Caldrà comunicar-ho per escrit utilitzant el següent model de sol·licitud.

L'idCAT Mòbil es pot obtenir de manera senzilla al lloc web idcatmobil.seu.cat o bé es pot obtenir a l'Ajuntament de Palafrugell, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) ubicada a l'avingunda Josep Pla, 9 (dilluns, dimecres i divendres, de 08.30 a 13.30 h, i dimarts i dijous, de 08.30 a 18.00 h).

Tramitació en línia

És important que l'associació estigui donada d'alta al Registre municipal d'associacions de l'Ajuntament de Palafrugell.

També cal que les dades que l'Ajuntament disposa de l'associació estiguin actualitzades. Podeu consultar les dades de les associacions a l'apartat Associacions

Darrera actualització

dimecres, 31 maig 2017 10:45

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons