Un Palafrugell més net, més ordenat i més sostenible

Can Bech número 59 febrer-març 2018

Quan vam entrar a governar el passat maig del 2017, ens vam trobar un contracte d'escombraries que feia poc temps que s'havia signat. Ens va preocupar molt el poc marge de maniobra que ens oferia per intentar posar ordre al desgavell existent: nul·la política informativa, dos contractes diferents per recollir la selectiva (la pròpia de l'Ajuntament i la del Consell Comarcal) i una freqüència de recollida manifestament millorable, entre altres deficiències.

Durant aquests mesos que portem governant, des de la regidoria de Medi Ambient no ens hem aturat. Quasi bé sense temps de planificar, vam resoldre les problemàtiques més urgents de l'estiu com la freqüència de recollida i el canvi d'unes ineficients màquines dispensadores i receptores d'envasos d'oli per uns contenidors de recollida. Quan els temps ens ho permès, hem posat fil a l'agulla a un dels aspectes més caòtics que ens vam trobar: tots els trastos i demés andròmines que alguns ciutadans dipositen al costat dels contenidors, donant aquest aspecte desendreçat de Palafrugell que tant ens amoïna a tots. Per aquesta raó, s'han començat a instal·lar tancaments de fusta a algunes àrees de contenidors amb un punt de recollida de trastos vells.

Alhora, un equip format pels dos agents cívics amb l'ajuda de sis informadors subvencionats pel Servei Public d'Ocupació estan portant a terme una campanya informativa de sensibilització i conscienciació sobre la correcta gestió dels residus municipals. Tres són els continguts bàsics d'aquesta campanya: la correcta separació de residus a casa, quin és el contenidor adient per a cada residu i quins són els procediments que s'han de portar a terme si es té un moble vell o trasto a casa: portar-lo a la deixalleria, dipositar-lo al lloc adient als tancaments de fusta o trucar al número de telèfon municipal. Un cop acabada aquesta campanya, es procedirà a un control més estricte del compliment de les normatives municipals.

Però el canvi del que ens sentim més orgullosos és el del destí de les nostres deixalles. Fins ara es portaven a Solius i, tal i com es recollien del contenidor, s'enterraven a l'abocador. Des de l'octubre passat, tot el que llencem al contenidor de rebuig es trasllada a la planta de tractament de Lloret de Mar. Allà es procedeix a un pretractament i a una tria de materials aprofitables, fet que significa un salt qualitatiu en la millora del medi ambient. Aquesta és una raó més de pes que dignifica a tots els palafrugellencs.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons