Un govern al costat de la gent

Can Bech número 70 desembre 2021-gener 2022

Un govern que és al costat de la gent és aquell que, en tots els seus projectes i polítiques, té les persones al seu eix. És precisament aquí on hem estat, sobretot en aquesta pandèmia tan funesta que ha afectat la vida de tantíssima gent.

Així, tan bon punt va començar el confinament, el març del 2020, des de l'Ajuntament vam començar a treballar en aquell nou escenari. Primer, amb una línia d'ajuts i subvencions a entitats i clubs i a empreses industrials, comercials i turístiques per pal·liar els efectes derivats de l'Estat d'Alarma; oferint alhora descomptes a tota la població en els impostos municipals. Segon, posant sobre la taula 10 milions d'euros de romanent -una quantitat que ha estat de les més altes en qualsevol poble de tot Catalunya- que han anat, van i aniran adreçats a inversions en tots els sectors del municipi, donant un impuls econòmic a totes les àrees, i sobretot posant especial èmfasi en tots els àmbits de serveis a les persones. I tercer, aprovant uns pressupostos municipals per l'any 2022 de 41,6 milions d'euros, que prioritzaran la transformació ecològica, les ajudes socials, els serveis a les persones i la promoció econòmica.

I en aquest últim punt, a l'argumentació cal posar-hi dades: el pressupost de Benestar Social puja un 4,98%; el de Cultura, un 2,18%; el d'Educació, un 6,85%; el d'Esports, un 3,65%; el de Joventut, un 7,95%; i el de Seguretat Ciutadana, un 5,72%. Una clara aposta per ser competitius en el dia a dia i per donar una millor resposta a la ciutadania. A més, entre molts altres, tenim diversos projectes, com la construcció del nou pavelló a l'escola Barceló i Matas, que solucionarà el problema d'espai de clubs i entitats esportives; la pacificació i l'embelliment del centre de la vila amb la millora de la plaça del Priorat de Santa Anna; i el desdoblament de l'avinguda d'Espanya, que ha de donar resposta a la millora global de la mobilitat a la zona oest, sud i est del poble. També, amb la realització de noves vies verdes que connectaran el poble amb els nuclis; l'adquisició de les càmeres d'ambient i de seguretat a l'entorn de les zones comercials; l'adquisició de tres pisos d'emergència habitacional amb la perspectiva d'aconseguir-ne molts més, havent ofert quantioses bonificacions a la població que els requerís; la consecució d'espais saludables i segurs a l'entorn de les escoles i instituts i, que a partir d'enguany, les polítiques municipals estaran encarades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), fa de Palafrugell un municipi de referència en la revolució verda i que estiguem preparats de cares al futur immediat, en un context mundial tan complicat i alhora extremadament competitiu, on sempre tindrem en compte el benestar de la gent.

Venim de lluny i actualment tenim molts projectes a nivell municipal i de país que, mica en mica, aniran veient la llum. Tenim el coneixement, la il·lusió i les ganes de fer de Palafrugell i de Catalunya un lloc molt millor. I en això sempre hi serem i ens hi continuarem deixant cada dia la pell.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons