Seguirem treballant

Can Bech número 55 juny-juliol 2017

L'Entesa, a partir del 19 de maig, degut a que va prosperar la moció de censura presentada pels grups municipals ERC i PDeCAT, està a l'oposició.

El nostre grup, tal com va manifestar en el Ple, no està d'acord amb els dos factors bàsics en que han argumentat la moció. No compartim el punt en el que consideren que un equip de govern en minoria no pot abordar la gestió municipal amb garanties.

La nostra opinió és que un govern minoritari no vol dir que sigui feble, que no pugui governar bé. Al contrari, pot ser més obert ja que ha de negociar i consensuar les principals decisions, accions, actuacions.

Hi ha governs sòlids amb majoria aritmètica però no eficients. Considerem que Palafrugell ha perdut una oportunitat per part de tots d'una major participació i democratització de les decisions polítiques municipals.

L'altra raó argumentada per presentar la moció és l'acord en diferents temes d'aquests dos grups municipals: segons ells, comparteixen idees i punts de vista sobre la situació municipal, les mesures que caldria prendre per redreçar-la i han constatat en pocs dies que existeix una coincidència molt important per fer una alternativa de govern, no només viable des d'un punt de vista numèric, sinó amb capacitat de fer feina i de fer-la bé.

Això, des de l'Entesa no ho entenem. El grup d'ERC revocava i criticava actuacions dels regidors de CiU quan estaven al govern, només cal comprovar les actes dels plens. I ara els consideren bons i s'hi han ajuntat per fer una alternativa que, segons ells, aniria en favor dels palafrugellencs. Aquest canvi d'opinió creiem que no se sustenta en res tangible, considerem que és oportunista aprofitant l'aritmètica i que desorienta al ciutadà.

Examinant la majoria dels punts del seu programa de govern, són pràcticament els que fins avui ha estat treballant l'anterior govern. Ens agradaria destacar dos punts de l'esmentat programa: redactar un projecte per l'edifici de l'antic hospital, per fer-hi què? Per l'Entesa seria millor redactar un projecte de béns immobles i terrenys municipals i consensuar un pla estratègic d'usos a mig/llarg termini. L'altra punt fa referència a la redacció d'un projecte d'un parc urbà. Amb quines característiques? I amb quin pressupost?

Esperem que els membres del govern superin ràpidament la fase d'aprenentatge perquè els ciutadans surtin el menys perjudicats possible.

En els quasi dos anys d'estar al govern, el nostre grup ha treballat per potenciar el patrimoni industrial surer des del Museu del Suro i altres entitats vinculades al sector. També s'ha vetllat perquè Palafrugell tornés a ser membre de la XATIC (Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya), incorporar el municipi a la recentment constituïda Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària i, des de la regidoria d'Indústria, amb la Direcció Tècnica de l'IPEP, s'ha impulsat el projecte SAE per dinamitzar el sòl industrial del municipi.

A partir d'ara, el grup de l'Entesa seguirà treballant des de l'oposició, d'una manera constructiva i responsable, amb l'experiència d'aquests dos anys de govern, per un Palafrugell millor.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons