Primers passos cap a un habitatge digne

Can Bech número 68 desembre 2019-gener 2020

El passat mes de novembre, el Govern de Palafrugell va firmar un acord amb Sostre Cívic -una entitat que promou un model més just i accessible a l'habitatge-, a partir del qual s'oferiran quatre habitatges en règim de cessió d'ús i que tots aquests es localitzaran concretament al carrer Ponent.

Un acord que començarà a posar la primera pedra per fer uns habitatges a preu social, fora del mercat especulatiu. En aquest sentit, habitatges que actualment són buits i que s'adquiriran amb l'objectiu de donar-los utilitat. Unes polítiques passades –unes males polítiques- que, malauradament, a Palafrugell en som ben coneixedors i que avui hi són ben presents: només, com a exemple, cal veure l'skyline del final del carrer de Pals, una construcció que dol a qualsevol palafrugellenc i palafrugellenca, i que és l'exemple d'aquestes males polítiques en matèria d'habitatge dels qui volien arribar a tenir un Palafrugell el més poblat possible i que, pel camí, se'n varen oblidar de Palafrugell.

Amb la signatura d'aquest acord entre Sostre Cívic i l'Ajuntament de Palafrugell, per primera vegada començarem a recuperar el patrimoni en desús al nostre municipi. Les persones que en facin ús podran gaudir-ne indefinidament, i aquestes mateixes persones únicament hauran de fer una aportació inicial amb un pagament de les quotes mensuals que en cap cas derivaran de la situació del mercat immobiliari, sinó del funcionament i manteniment del projecte d'habitatge cooperatiu.

D'altra banda, Palafrugell, per tercer any consecutiu, tornarà a tenir una Festa de Cap d'Any oberta a tothom: a l'aire lliure i al so de les dotze campanades. Des de que Esquerra Republicana vam arribar al consistori palafrugellenc, ara fa dos anys i mig, apostàvem per una festa inclusiva, per a totes les edats i, sobretot, que tingués un compromís amb els i les joves: que no haguessin de marxar de Palafrugell per gaudir del Cap d'Any. No ens val mirar les poblacions veïnes per veure com ho fan; volem fer-ho. I a més, l'any passat tothom en va ser testimoni amb unes campanades retransmeses per a tot el país.

Us desitgem a totes i a tots un Bon Nadal i els millors desitjos pel 2020!

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons