Per Nadal, a cada bugada perdem un llençol

Can Bech número 52 desembre 2016-gener 2017

Sembla ser que les promeses de la regidora de Cultura exposades ara fa un any on prometia que els Pastorets sols serien absents de la vila un any, han quedat en paper mullat. Altra vegada la cultura popular se'n ressent, i en portem unes quantes.

Tampoc les expectatives d'organitzar una festa de Cap d'Any com cal que preveia il·lusionada la regidora de Joventut i Festes tindran un final reeixit. Després del fiasco de l'any passat quan, mig organitzat, va haver de tirar-ho tot enrere per errades incomprensibles, enguany la festa popular per celebrar l'entrada de l'any ens l'harem de pintar a l'oli. Veurem quines excuses de mal pagador ens venen ara.

I, com passa massa sovint a Palafrugell, quan alguna àrea governada per CiU falla, arriba el bomber salvador disfressat d'IPEP per solucionar el problema. Que Sant Jordi queda coix? La promoció econòmica del poble ja ho apedaçarà. Que es commemora el cinquantè aniversari de la cantada d'havaneres? Això és un acte promocional, no cultural. Que és molt complicat organitzar una festa popular per la nit de Cap d'Any? Arriba l'IPEP i et munta un córrer bars amb un gran cartell i solucionat. Esperem que per suplir els Pastorets no agafin el Domini Escuat de la campanya per incentivar el consum i li encarreguin més feina.

I tots contents. O això és el que s'imaginen. Però un any més els infants de Palafrugell veuran truncada la tradició nadalenca de les històries d'en Lluquet i en Rovelló. Les calderes d'en Pere Botero, per segon any consecutiu, romandran apagades per apatia de la regidora de torn.

I altra vegada els joves de la Vila hauran de buscar-se la vida o, el pitjor, emigrar de Palafrugell a la recerca de la gresca. Ja ho va exposà el senyor Albert Gómez en el darrer ple els joves que vulguin anar de festa, que vagin a Calonge. Però tranquils, perquè quan arribi la Festa Major, allargarem un dia més la festa amb aquesta moda tant nostrada que al regidor responsable de l'IPEP li agrada tant, de llaçar pols de colors enlaire mentre sona música enllaunada.

Uns anys enrere a aquesta vila durant les festes de Nadal es caracteritzaven per un munt d'activitats. Des que a Can Bech hi ha els que hi ha, cada any perdem alguna activitat sense que cap altra amb prou envergadura facin de la Vila on lloc atraient.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons