Núria Rivas: intel·ligència, força, voluntat

Can Bech número 63 octubre-novembre 2018

Sens dubte Núria Rivas és un actiu extraordinari en la política local: la seva feina perdura en el nostre municipi en facetes molt diverses. La seva dedicació immensa, colossal, en l'àmbit de l'educació sembla deixar en segon terme el que va ser una tasca municipal integral. Realment la seva intervenció, pràcticament en totes les àrees de l'Ajuntament, fa que no hi hagi tema transcendent del seus anys d'exercici com a regidora on no hi trobem la seva petja.

Aquesta feinada es deu a les seves moltes virtuts. La intel·ligència, sense la que no es pot assimilar l'art de fer política municipal: la comprensió dels problemes, la seva anàlisi, l'exploració de les possibles solucions, la visió àmplia i oberta per saber contrastar les idees amb la realitat, escoltar als ciutadans (destinataris de l'acció de govern), escollir la millor solució i remenar cels i terra per implementar recursos destinats a realitzar la decisió presa.

Força, que vol dir ànim, dedicació, sacrifici, reflexió, optimisme, fe en els resultats. En definitiva fer palanca per a anar superant tràmits, entrebancs, dificultats, tant pròpies de la complexitat de les administracions. I també sentit d'estat que vol dir saber aguantar quan les coses (sovint) es compliquen, alhora que posar línies vermelles concordants amb la pròpia ideologia.

Voluntat, expressada a través d'una enorme tenacitat, d'una dedicació exemplar. Per a la Núria no existeix la paraula impossible: un tema pot ser difícil, complicat, però una vegada presa la decisió mai es inassequible, inabordable. Es tira endavant per responsabilitat, amb ganes de fer-ho i fer-ho bé. Es sacrifica temps lliure i el que calgui, però la feina surt.

Però quin son els motors més íntims, més de fons, que fan treballar la intel·ligència, fluir la força i exercir la voluntat? En la Núria son dos: l'amor i l'honestedat.

L'amor a les persones, la comprensió dels problemes, el neguit per millorar el mon en que vivim. I l'honestedat, tan reclamada (justament) als polítics, que vol dir honradesa en l'administració, congruència de l'acció amb el que es pensa i es promet i la fidelitat: a les persones que serveix, als ideals que defensa, al grup amb que treballa.

Aquesta és la Núria que totes i tots coneixem. La de l'Entesa, la de tot Palafrugell. La que ennobleix l'exercici de la política.

Des de l'Entesa volem agrair profundament a tot el consistori que per iniciar el curs actual es reconegui la tasca de la Núria precisament en el que és la part més visible de la seva obra: el centre Municipal d'Educció. En la seva tan prematura absència, la seva família i tots nosaltres ens sentim gratificats i acompanyats.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons