No tenim por perquè ens mou la convicció

Can Bech número 48 abril-maig 2016

Fa uns dies vam tenir notícies que els Mossos d'Esquadra, per ordre de la Fiscalia, demanaven als ajuntaments informació sobre la moció de suport al Parlament arran de la Resolució 1/XI sobre l'inici del procés polític a Catalunya.

Com que no ens havia arribat cap informació des de l'Ajuntament de Palafrugell, ens hi vam posar en contacte i, per sorpresa nostra, ja feia dies que aquesta demanda havia arribat a Can Bech. Expressem sorpresa perquè la lògica aconsellaria que, des de l'equip de govern, n'haguessin informat immediatament a tots aquells regidors que, al donar el vot afirmatiu a la moció, es poden veure implicats en una causa judicial.

Com a regidors d'ERC i dins el paper que ens ha tocat fer a aquest ajuntament, tenim clar que les nostres tres prioritats són el control a l'equip de govern, elaborar propostes per millorar la vida dels ciutadans i treballar per a la independència del nostre país. És per aquest darrer mandat que vam aprovar la moció esmentada i continuarem fent-ne de semblants. Perquè confirmem que seguirem endavant, totalment compromesos amb el mandat democràtic de les urnes, i que som aquí per fer el que vam dir que faríem i pel que els electors d'aquest país ens van elegir.

Nosaltres estem en la dinàmica dels fets i no de les declaracions. No tenim por perquè ens mou la il·lusió, perquè ens mou la convicció. Ens és grat donar suport a un govern que està treballant per a un nou país; i que el fa, d'una banda, construint estructures d'estat com la hisenda pròpia i, de l'altra, construint els marcs legals necessaris per avançar cap a la futura República Catalana.

Els ajuntaments catalans, i Palafrugell també malgrat la direcció política que el regeix, tenim consciència que ens cal treballar pel dia a dia, però sense oblidar el futur. A això ens vam comprometre al presentar-nos a les eleccions. És per aquest motiu que ens dol l'absència dels nostres representants locals a les mobilitzacions necessàries per fer avançar el país. Cap membre de l'equip de govern local va anar el 15 d'octubre davant el TSJC per donar suport al president Mas, com també l'absentisme permanent a les reunions de l'AMI. Palafrugell no vol sols que es pagui a l'AMI perquè alguns no tinguin remordiments de consciència. Volem ser agents actius.

Donem, i si cal ho tornarem a fer, suport al manifest del 9N, a les tres ponències de les lleis fonamentals del procés, a la creació de la comissió d'estudi de la futura constitució catalana i a la moció per la desobediència.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons