M7, un aplicatiu per millorar el servei policial

Can Bech número 76 febrer-març 2023

En algunes àrees de l'Ajuntament s'hi han realitzat modificacions substancials que ens han permès unes millores evidents. Segurament que la menys visible i la més efectiva ha estat la modernització de la Policia Local. Les dades ho avalen de forma evident: tant el nombre de fets delictius com l'accidentalitat han disminuït de forma tangible.

Respecte a la disminució de la delinqüència els canvis més manifestos han estat els tecnològics. La instal·lació de càmeres; unes pel control de matrícules dels cotxes que entren a Palafrugell i les altres de control de zones més comercials han permès tant la reducció com la identificació dels delinqüents.

La darrera innovació ha estat l'aplicació M-7. Aquesta aplicació de la Policia Local de la ciutat ja està disponible per a sistemes Android i Apple. Es tracta d'una nova eina pionera a la comarca que permet obrir un nou canal de comunicació entre el cos de seguretat i la ciutadania. Fins ara, els agents només rebien avisos i informacions a través de les trucades que arribaven a la centraleta, mentre ara també ho podran fer a través d'aquest aplicatiu molt fàcil d'utilitzar.

Una de les funcions més destacades de l'APP és que inclou un botó d'emergència que serveix per comunicar urgències mèdiques o assetjaments. I quan s'activa el missatge també s'envia la geolocalització des d'on s'ha enviat i això permet actuar ràpidament al cos policial, i fer una actuació molt més ràpida que abans. A més, també assegura que l'aplicació ha d'ajudar a millorar la percepció de seguretat dels ciutadans.

Palafrugell és la primera població del Baix Empordà, i de les primeres de les comarques gironines, que treballa amb aquest aplicactiu. Si bé aquesta eina de futur és per a tota la població, els primers amb qui la Policia Locals hi està treballant per a la seva aplicació és amb els establiments comercials de la vila, i amb Oxigen en particular.

Des del govern continuarem invertint en la modernització del cos. Això, juntament amb els canvis de les estructures internes, faran de la nostra policia una de les més ben preparades de les comarques gironines. Ara només caldrà continuar l'ampliació del cos per fer una plantilla suficientment àmplia per poder atendre totes les peculiaritats de Palafrugell.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons