La nova Ràdio Palafrugell

Can Bech número 77 abril-maig 2023

El fet que Ràdio Associació de Catalunya hagi distingit el programa Sí, i què? de Ràdio Palafrugell ens indica dues coses.

Primer: la dedicació d'aquest govern a treballar per a la inclusió, pel dia a dia de persones amb diversitat funcional i en risc d'exclusió social. Aquest programa és una més de les accions portades a terme. El podcast encara les problemàtiques de manera desacomplexada i tanmateix seriosa temàtiques com el sexe o la manera de superar els entrebancs del dia a dia. Per aquesta raó una felicitació enorme a la feina de la comunicadora Rita Valero, especialista en inclusió social i col·laboradora de Ràdio Palafrugell des del 2013, responsable de l'espai – podcast.

La segona és la transformació de Ràdio Palafrugell en una eina útil. Ha estat voluntat del govern en els darrers sis anys crear un mitjà de comunicació local modern, pràctic i referent. S'ha convertit en l'instrument que millor comunica, més ràpid i més ampli de totes les noticies que transcorren a Palafrugell.

Sense cap intromissió política, amb plena llibertat els professionals de Ràdio Palafrugell informen, debaten i contrasten tots els fets de la Vila. Però també les entitats, partits polítics inclosos, tenen l'oportunitat de poder-se expressar per aquest mitjà. Dol que algun partit polític, especialment aquells que tenen més experiència, no reconeguin aquesta transformació i parlin que trobaran un Ajuntament molt precari. I dol més que aquesta acusació la faci des de Ràdio Palafrugell amb tota llibertat quan, mentre governaven ells, l'oposició estava vetada.

Que el jurat dels guardons, els més importants de la ràdio en català, hagi reconegut el podcast és una validació als canvis de la nostra ràdio. Cal recordar aquests espais son el segell de Ràdio Palafrugell i que, a més del premiat Sí, i què? i trobem: Ales; A prop; Coses Xules; Radiació de fons; PalaSport; En clau de dona; PalaLOVERS; Palafrugell Social; Memòria i Musicandó. Ens parlen de ciència, cultura, esports, història, inclusió, feminisme, la vida del poble, i molt més. Continguts locals i universals amb el prisma de Palafrugell.

I per celebrar aquesta nova etapa, res millor que estrenar nous estudis, En breu es traslladarà la seu des del carrer Botines, en un gens accessible segon pis, a Can Rosés. Unes instal·lacions noves, modernes, accessibles i de cara al públic.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons