La benzinera de Llofriu

Can Bech número 60 abril-maig 2018

Aquests darrers dies la premsa ha informat àmpliament sobre la possible instal·lació d'una benzinera a Llofriu. Algunes de les informacions, especialment opinions, no s'ajusten a la successió dels fets.

La qüestió és que es va presentar a l'Ajuntament un projecte per a construir aquesta obra al costat de la carretera, just on es va edificar fa poc una rotonda. Segons ens consta, el promotor ja havia presentat anteriorment una altra proposta que havia estat refusada per l'anterior equip de govern, després de copsar l'opinió del Consell de Participació del Nucli de Llofriu. Aquesta nova proposta tenia dos condicionants: era més reduïda que la del primer projecte i anava acompanyada d'un conjunt de signatures, algunes de veïns de Llofriu, que li donaven suport.

El primer pas fou consultar els serveis territorials d'urbanisme sobre la seva conformitat. La resposta fou positiva. Després de consultar el Consell, l'equip de govern municipal va creure oportú engegar un procés participatiu amb tots el veïns i veïnes de Llofriu per recollir, no solament el seu posicionament, sinó també els raonaments a favor i en contra. L'objectiu era posar sobra la taula de l'equip de govern el resultat d'aquest procés abans de debatre si l'informe preceptiu era favorable o desfavorable.

Cal senyalar que la trobada amb els veïns fou molt profitosa tant per la participació com pel contingut de les aportacions, quasi la totalitat negatives a la benzinera. Amb tota aquesta informació, el govern municipal va prendre la decisió d'informar negativament respecte del projecte.

Pel que fa a la informació i opinió dels mitjans de comunicació, cal dir que no es tractava cap projecte municipal; que la decisió de preguntar la ciutadania fou una proposta de l'Ajuntament consensuada amb el Consell; que l'opinió del veïnatge era molt valuosa, malgrat en aquests casos prèviament sempre s'informa que els resultats de la consulta no són vinculants; i que el recompte es realitzà allà mateix, un cop acabada la recollida de paperetes i amb els veïns que lliurement van voler ser-hi com a testimonis.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons