L'entorn

Can Bech número 71 febrer-març 2022

Aquesta paraula que moltes vegades ha estat lligada a un club de futbol, esdevé sovint una a peça clau per el desenvolupament atractiu d'una determinada actuació. De fet, l'esmentat club de futbol tenia la temptació de culpar a un entorn subjectiu, els diferents resultats obtinguts el camp de joc.

Quan sortim a caminar parlem d'un entorn idíl·lic, quan anem a un festival donem importància a l'entorn on es desenvolupa, un bon dinar no és el mateix sense un bon entorn, un bon entorn cohesiona l'espai i regula l'activitat que hi farem.

Amb aquestes premisses, a l'era de la digitalització i la tecnologia els gegants d'internet s'afanyen ha conèixer els nostres entorns preferits per tal de bombardejar-nos amb ofertes lligades al mateix.

Podríem arribar a la conclusió que moltíssimes vegades aquest entorn subjectiu és més important que la matèria a la que va associada. Una paella és bona però davant del mar és sublim.

És per això que moltes vegades el paisatgisme esdevé peça clau en el desenvolupament d'una activitat, ja sigui d'esbarjo o d'activitat econòmica.

Moltíssimes vegades fem referència a ciutats de països veïns (França, Itàlia, Suïssa, etc.) on tot ho trobem net, endreçat i polit. És veritat que sempre valorem més el que no tenim, però es real dir que aquests països cuiden bastant més el seu entorn.

Si ens traslladem a l'espai urbà de la nostra ciutat, només l'aconseguirem lligar a una activitat econòmica de producte de proximitat i de qualitat si procurem que l'entorn sigui propici perquè la gent passegi i gaudeixi de l'activitat de comprar. Avui dia que ens poden portar qualsevol producte de qualsevol part del món en un tres i no res, només la nostra professionalitat en tots els sentits (producte, atenció, ENTORN, etc, etc...) ens garantiran el nostre futur.

Com dèiem abans, sempre valorem molt més el que tenen els altres, sense donar prou valor el que ja tenim. Molts pobles voldrien una associació de comerciants potent com la nostra, una associació de paradistes (creada fa ben poc) amb ganes ingents de fer coses, un mercat diari envejat arreu de Catalunya i a l'altre costat ser un dels pobles de Catalunya amb més metres quadrats de gran superfícies per habitant. I aquestes grans superfícies cuiden molt de l'entorn i les de Internet també. Només la nostra ferma aposta conjunta per fer del nostre centre de la vila un gran mercat de professionals amb un entorn en el qual es combini el lleure, el comerç, la cultura, l'esport i tantes coses més, ens pot salvar de la decadència que ha arribat a moltíssims pobles.

Tenim les eines, utilitzem-les!

Apartat relacionat

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons