Integra polítiques participatives l'IPEP?

Can Bech número 59 febrer-març 2018

L'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell és un organisme autònom de caràcter administratiu amb personalitat jurídica i pública descentralitzada. Des de la seva fundació ha esdevingut l'eix vertebrador que agrupa i gestiona totes les àrees que formen part de l'entorn econòmic del municipi i fomenta el desenvolupament local a través de la col·laboració i vincle directe amb la pluralitat de petites i mitjanes empreses.

En els darrers mesos, l'assistència dels representants del sector privat a les reunions de la junta de govern de l'IPEP, ha anat minvant fins el punt que a la reunió del passat octubre només hi va assistir un sol representant.

Des de l'Entesa pensem que tots hauríem de reflexionar el perquè molts dels actors privats no hi assisteixen. La nostra opinió és que les reunions són molt informatives i poc participatives. Es dóna tot per decidit i tan sols s'informa; menys els assumptes que requereixen l'aprovació formal per, posteriorment, anar al ple de l'ajuntament.

El passat 28 de novembre, el govern local va aprovar la modificació de l'article 7 dels estatuts per incorporar-hi 4 nous membres del sector privat; tot no hi estant en contra d'aquesta nova incorporació, tots els regidors de l'oposició ens vam abstenir a la votació i vam coincidir en que després de 14 anys de funcionament s'haurien de plantejar noves línies estratègiques i obtenir un òrgan de participació i implicació més ampli, donant veu i vot a tots els ens econòmics.

D'altra banda, a la junta de govern del passat 12 de desembre de l'IPEP, s'informa que en el ple municipal del dia 19 es portarà a aprovació la Modificació àmbits Pla d'usos comercials de Palafrugell i la derogació de l'ordenança reguladora del Pla d'usos de Can Mario. La intervenció de l'Entesa i els regidors a l'oposició en el ple fou clara: cal posposar aquesta aprovació per aprofundir en la tasca i la participació de la part privada. El govern ho va tirar endavant només amb els seus vots a favor.

El nostre grup, d'una forma constructiva i responsable, vol deixar palès que decisions importants relacionades amb el desenvolupament econòmic del municipi, com les mencionades anteriorment, haurien de ser consultades i comptar amb la participació de totes les parts implicades que integren la junta de govern de l'IPEP. No compartim aquesta política d'informar i no donar joc a la participació.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons