Un pas endavant pensant en Palafrugell

Can Bech número 55 juny-juliol 2017

Ara ja fa un mes que ERC, juntament amb els quatre regidors del PDeCAT, vam presentar una moció de censura fruit de la qual Palafrugell té un nou alcalde i un nou govern acordat entre aquestes dues formacions. Fa un mes, doncs, que ERC ha canviat el seu paper de principal grup de l'oposició pel del govern del municipi. Un repte que hem encarat amb il·lusió i sentit de la responsabilitat, convençuts que havíem de fer aquest pas per dotar Palafrugell d'un govern fort i capaç d'afrontar els reptes que se'ns presenten en aquests dos anys que resten de mandat.

Ho hem explicat amb anterioritat: ERC mai va buscar que es produís aquesta situació. El 2015 vam adquirir el compromís de fer una oposició punyent però constructiva, i això és el que hem fet durant els dos primers anys de mandat. No hi va haver, i això ja ha quedat clar, cap moviment per part nostre ni cap preacord amb els regidors del PDeCAT previs al trencament del govern format el 2015.

Un cop el desacord entre PSC i PDeCAT es va consumar i els regidors d'aquest partit van abandonar el govern, la situació ja sí que ens interpel·lava de ple. L'oposició es va engreixar amb quatre regidors més, mentre el govern, ara format per PSC, l'Entesa i el regidor de l'extinta Unió, es quedava en minoria. Davant aquest fet, teníem dues opcions: o deixàvem Palafrugell en mans d'un govern minoritari i dèbil, sense suports clars al Ple, o fèiem un pas endavant i formàvem un nou govern amb els regidors del PDeCAT.

Pot semblar que tot va anar molt ràpid. Van passar quaranta dies des del trencament del govern fins a la presentació de la moció de censura. Quaranta dies, però, d'una intensa deliberació en el sí del nostre grup i de converses fluides i profitoses amb el PDeCAT. Malgrat les discrepàncies del passat, va quedar clar que coincidíem en un projecte de futur. Palafrugell, a través dels resultats de les passades eleccions, ens va donar l'encàrrec d'intentar formar govern i, tot i que que el 2015 no va ser possible,aquests resultats ens continuaven donant la legitimitat ara, passats dos anys i encara amb la meitat del mandat per endavant, de construir una alternativa.

Som conscients que aquest és un fet inèdit al nostre municipi i que podia significar un trasbals per a la institució. Per a això el nostre compromís ha estat el de no desballestar l'acció de govern duta a terme fins ara, sinó de centrar-nos en aquells aspectes que clarament no funcionen bé per tal de donar-hi un cop de timó. Un bon exemple n'és la recollida d'escombraries, que estem treballant per millorar, sabedors que aquest és un dels principals motius de descontentament dels ciutadans cap a l'Ajuntament.

Alhora, i tot i que aquest serà per a nosaltres un mandat curt, els dos anys que resten ens donen marge per a implementar, de comú acord amb els nostres socis de govern, algunes de les idees i propostes fetes el 2015, tals com la dinamització del mercat i del sòl industrial, la promoció de la cultura popular o avançar en el projecte de parc urbà. Accions pensades a curt, mitjà i llarg termini, convençuts que de la bona feina d'aquests dos anys en dependrà l'oportunitat de continuar portant a terme el nostre projecte per a Palafrugell.

El mateix compromís que vam adquirir cadascuna de les persones que formàvem part de la llista d'ERC a les últimes eleccions és el mateix que ens ha portat ara a acceptar la responsabilitat, alhora que el grandíssim honor, de governar Palafrugell. Ho farem amb tenacitat, rigor, escoltant les persones i entitats del municipi i amb mà estesa a l'oposició, com no pot ser d'altra manera. Palafrugell s'ho mereix.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell premi Administració Oberta 2023
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons