Quin paper juga la ciutadania al municipi?

Can Bech número 65 febrer-març 2019

En el ple del passat 29 de gener s'aprovà inicialment el Reglament de Participació Ciutadana amb l'abstenció del nostre grup per fer-hi aportacions durant el temps d'informació pública.

El document és el resultat dels acords presos en les dues reunions de la Comissió del Reglament, així com les aportacions fetes per la ciutadania, associacions i personal tècnic de l'Ajuntament.

En el mateix ple es va fer l'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança reguladora dels residus; però dos punts abans a l'ordre del dia, es ratificava l'acord de la Junta de Govern de la Comissió Redactora creada per millorar l'ordenança.

Pensem que és un fet que demostra la pressa que té el govern per fer-ho ràpidament saltant-se les formes tal com ho explico seguidament:

  • El dia 4 de gener, el regidor Sr. Palahí ens informa i ens fa arribar el text de les ordenances de residus i les possibles modificacions per reunir-nos a partir del 22 de gener.
  • El dia 11 ens proposa fer l'esmentada reunió el 23, 24 o 25.
  • El dia 18 se'ns convoca pel dia 21 per celebrar la reunió de la Comissió Redactora, però no hi va haver quòrum.

El nostre grup es va abstenir com una queixa d'aquestes anomalies, considerant que les presses provoquen poc rigor i mancances. Quan es modifica un reglament és molt important recollir les opinions dels ciutadans, que són els administrats.

L'Entesa ha fet un repàs a les respostes de l'enquesta feta als ciutadans i pensem que alguns dels seus comentaris es podien haver tingut en compte per la modificació d'aquesta ordenança.

També volem, en aquesta columna, ja que parlem de participació, comentar que fora convenient fer una revisió al Reglament Orgànic Municipal (ROM), vigent des del 23 d'agost de 2004. Concretament, ressaltem l'article 117 Part de control, que diu la votació de les mocions serà a la totalitat del seu text, no admetent-se votacions parcials....

En aquests darrers mesos s'han presentat mocions que, per no estar d'acord en un o dos punts, no les hem pogut recolzar.

El nostre grup creu que la participació ha de ser un diàleg entre l'administrat i l'administració per satisfer les necessitats dels primers.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell premi Administració Oberta 2023
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons