Fem balanç (II)

Can Bech número 71 febrer-març 2022

Com a directrius principals, intentem que el coneixement i la difusió siguin presents en les activitats i accions que es desenvolupen en les següents àrees. Entenem que d'aquesta manera, generant coneixement i difonent-lo, es posen en valor per la ciutadania les actuacions proposades.

Medi Ambient: amb el pla de biodiversistat urbana, que va acabar donant-nos també unes pinzellades de coneixement sobre l'entorn periurbà, estem estudiant la possibilitat de crear una parc agroforestal vinculat a la plana de l'Aubi. Actualment hem encarregat la diagnosi d'aquest àmbit territorial i, sabent d'on partim, sabrem els passos a fer per arribar a culminar aquest projecte. D'ajuts banda, en breu tindrem enllestida l'ordenança de benestar i tinença d'animals, que ha de regular aquesta situació partint del benestar animal i respectant la convivència veïnal. Mentrestant, anem avançant amb la implantació d'energies verdes o de km0, principalment plaques fotovoltaiques en edificis públics i biomassa per a la generació de calor en les instal·lacions esportives i centres educatius.

Museu del Suro: en plena transformació de l'exposició permanent, cofinançada per l'Ajuntament, la Diputació de Girona i els fons FEDER, el museu viurà en els propers mesos un salt endavant vertiginós. Fent un símil esportiu, el Museu del Suro de Catalunya passarà de jugar en categories regionals a fer-ho a primera divisió i amb aspiracions internacionals. Acompanyant aquest salt, hi ha també projectes que ja s'han materialitzat, com la Càtedra d'Estudis Surers, conjuntament amb la Universitat de Girona i l'Ajuntament i d'altres que van agafant forma, com la candidatura de la Cultura del Suro com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Ràdio Palafrugell: el mitjà d'informació local i altaveu de les entitats i associacions del municipi. Exemple clar de la idea de difusió i divulgació que dèiem a l'encapçalament. Estem a l'espera de poder fer també un salt qualitatiu pel que fa a la presència de la ràdio al carrer i traslladar els estudis a un nou emplaçament amb molta més visibilitat. Aprofito aquestes línies per agrair la diligent i pulcre feina directiva que ha desenvolupat en Rubèn Herranz al capdavant de la Ràdio els últims 4 anys esperant que l'experiència adquirida li obri moltes portes pels seus projectes futurs. Alhora, desitjar sort i molts encerts a en Daniel Cortès, que prendrà el relleu en la direcció de Ràdio Palafrugell.

Informàtica: si una cosa n'hem après de la situació pandèmica que hem viscut és la dependència de les tecnologies de la informació i la comunicació per no interrompre ni un sol dia l'activitat laboral. Amb això volem posar en relleu i agrair la incommensurable feina de portes endins que fa el personal d'aquesta àrea. La nostra aposta és la d'ampliar els recursos humans destinats a informàtica i que, al cap i a la fi, es traduirà en una millor gestió i atenció de portes enfora. I un dels projectes transversals on hi participem, conjuntament amb d'altres àrees, com Serveis, Qualitat Urbana, Medi Ambient, Comunicació i Atenció Ciutadana, és la posada en marxa d'una app per a la gestió d'incidències, que ha de servir per millorar la comunicació de la ciutadania amb l'Ajuntament.

Sistemes d'Informació Geogràfica: finalment, però no menys important, el departament que s'encarrega de la gestió de la informació territorial i de fer els mapes que requereixen altres àrees i departaments. Gràcies a la mobilització dels recursos del romanent de tresoreria, vam poder projectar canvis estructurals en la plataforma de mapes en línia de l'Ajuntament mapes.palafrugell.cat. Aviat aquest portal aglutinarà gairebé tota la informació de caràcter territorial i la presentarà al públic amb diferents categories temàtiques per a fer més clara la navegació i trobar aquella informació rellevant.

En resum, avancem amb petites i decidides passes per assolir els objectius del pla de mandat i d'altres de nous sorgits de la necessitat i de l'oportunitat de fer-ho. Sempre amb l'objectiu de treballar per Palafrugell.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons