Fem balanç (I)

Can Bech número 70 desembre 2021-gener 2022

A punt d'encetar el darrer tram de mandat, pensem que és un bon moment per fer balanç de la feina feta. A banda del fet d'haver contribuït a la presa de decisions de l'equip de govern aportant idees i punts de vista propis, Junts Palafrugell hem treballat activament en el desenvolupament de les àrees i serveis de la nostra responsabilitat. Dedicarem aquest número i el següent del Can Bech a parlar-ne.

Atenció Ciutadana (OAC): Millorar l'atenció al ciutadà que s'adreça a l'Ajuntament ha estat (i és) un objectiu prioritari del govern municipal. Malgrat els condicionants imposats pel COVID, hem aconseguit reduir els temps d'espera, hem simplificat i agilitat tràmits i hem ampliat la carta de serveis amb iniciatives innovadores com l'agent digital o l'atenció telemàtica a través de xat. Ben aviat, tenim previst que entri en servei un número 900 de comunicació directa amb l'OAC.

Participació Ciutadana: Hem potenciat els processos participatius a través de la plataforma Decidim, amb resultats cada cop més satisfactoris quant a nombre de participants. D'altra banda, estem treballant en la confecció d'un nou Reglament de Participació que ha de situar Palafrugell entre els municipis capdavanters en aquest àmbit.

Arxiu Municipal: Des del primer dia de mandat hem treballat braç a braç amb l'equip tècnic de l'Arxiu, facilitant els mitjans necessaris per donar resposta a les necessitats i reptes d'aquesta institució cultural clau de la Vila, la qual ha iniciat durant aquest 2021 una nova etapa amb l'Òscar Alegret com a nou arxiver municipal. Entre aquests reptes hi ha potenciar l'inventari de fons i la digitalització de material audiovisual, cada cop més abundant. Per això hem incrementat la dotació pressupostària del servei en més d'un 25% per al 2022.

Gent Gran Activa: Hem donat suport a l'activitat del Consell de la Gent Gran en tot allò que ha calgut i d'una manera singular pel que fa als preparatius del 25è aniversari de l'entitat, que tindrà lloc el 2022. Al mateix temps, hem incrementat de manera significativa la col·laboració amb les dues residències geriàtriques del municipi, ampliant-ne l'oferta cultural i lúdica, amb un objectiu molt clar: millorar la qualitat de vida dels seus usuaris.

Solidaritat i Cooperació: Hem contribuït a donar un impuls notable a la Taula de Solidaritat i Cooperació de Palafrugell. El mèrit és, sobretot, de les entitats que en formen part, però des de l'Ajuntament hem estat al seu costat i els hem ajudat en tot allò que ha calgut per al desenvolupament de llurs activitats. Això ha fet que, per primera vegada en molts anys, s'hagin incrementat els recursos destinats a Cooperació.

En el proper Can Bech farem repàs de Medi Ambient, Museu del Suro i de la resta d'àrees de la competència de Junts. Aprofitem l'ocasió per desitjar a tothom unes bones Festes i un feliç, pròsper i salutífer 2022.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons