Espai Sant Sebastià

Can Bech número 49 juny-juliol 2016

Sant Sebastià és una muntanya que concentra molts elements patrimonials: un megàlit, un oppidum iber (d'entre els segles VI i I aC) excavat i interpretat, una ermita i torre de guaita del segle XV, una ermita i una hostatgeria del segle XVIII, un dels fars més importants de la costa catalana, unes vistes impressionants i un patrimoni natural específic.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament celebrada el 14 d'abril d'enguany, va aprovar definitivament el projecte executiu d'un Centre de descoberta patrimonial i paisatgístic de la Muntanya de Sant Sebastià de la Guarda, amb un pressupost d'execució per contracte de 93.761,83 euros (IVA inclòs).

El projecte inclou intervencions a:

  • La caseta de recepció, exterior al perímetre del far.
  • L'Espai Sant Sebastià, que ocupa l'antic garatge i el dipòsit d'aigua com un espai amb recursos museogràfics i audiovisuals per mostrar els valors de la muntanya.
  • L'Espai Cultural el Far, una de les antigues cases dels faroners destinada a ser un espai multifuncional, de conferències, projeccions, exposicions i amb un audiovisual de la història del far de Sant Sebastià.
  • L'Espai obert entre el dipòsit d'aigua i la casa dels faroners perquè esdevingui un lloc més ordenat, inici de la Ruta dels Miradors, una petita però intensa ruta pel cim de la muntanya que lliga tots els elements patrimonials i paisatgístics a través d'una APP.

Aquestes intervencions pretenen aconseguir els següents objectius:

  • Estimular de forma molt atractiva el descobriment a un públic general, de diverses nacionalitats, edats i interessos, del patrimoni de la muntanya de Sant Sebastià; potenciant la seva identitat històrica i el gaudi de les vistes panoràmiques.
  • Incrementar qualitativa i quantitativament els valors de la visita de l'indret.
  • Disposar d'un espai per informar dels valors de la muntanya i del far, així com redistribuir els fluxos dels visitants, fins ara molt centrats a la part del mirador Joaquim Turró.
  • Contribuir a dinamitzar el municipi de Palafrugell des d'una òptica patrimonial i cultural.

Actualment ha començat l'execució de l'obra civil i posteriorment és desenvoluparà la museografia. L'objectiu és obrir al públic L'ESPAI SANT SEBASTIÀ i que sigui un actiu per atraure més visitants al nostre municipi.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons