El projecte 'From Bark to Bottle'

Can Bech número 47 febrer-març 2016

Durant unes jornades sureres a Madrid, el gener del 2014, el senyor Patrick Spencer, dels Estats Units, va explicar que havia fundat la “Cork Forest Conservation Alliance”. Creia que era necessari donar a conèixer els territoris surers ja que molts nord-americans tenen l'errònia creença que per obtenir el suro i fabricar el tap, o qualsevol altre producte, cal tallar l'arbre.

El 21 de gener d'enguany, a Girona es va presentar el projecte FROM BARK TO BOTTLE, que consisteix en un viatge d'onze dies per Extremadura, Andalusia i Catalunya, amb la missió de mostrar els grans beneficis vinculats a l'ús del suro mitjançant experiències eco-turístiques relacionades amb la conservació del patrimoni natural i cultural dels territoris surers, descobrint costums, gastronomia, artesania, etc.

El projecte consta de quatre viatges, de juny a final d'agost, temps de la pela del suro, i cada grup està format per un mínim de 8 persones i un màxim de 10, acompanyats per un representant de l'organització, a més d'un responsable a escala territorial. A Catalunya l'entitat de referència és el Consorci de Les Gavarres.

El novè dia del viatge els integrants del projecte vindran a Palafrugell. Visitaran una empresa on podran conèixer la tecnologia emprada en el procés productiu i el nivell de controls físics i químics que es realitzen a la recepció de la matèria primera, durant la fabricació i abans de l'expedició.

Com a centre de referència en analítiques i recerca reconegut internacionalment, l'Institut Català del Suro, els hi farà un taller sensorial amb l'objectiu que coneguin les diverses aromes agradables del suro.

RETECORK els informarà dels projectes i activitats realitzades sobre desenvolupament local i turisme en territoris surers. El Museu del Suro els hi mostrarà el patrimoni vertebrat a l'entorn del suro, en tant que conformador d'un paisatge, una indústria, unes formes de vida i una identitat comuna.

Aquest projecte ha escollit Palafrugell per la importància dels actius i recursos relacionats amb el suro que són un element identificatiu del nostre municipi.

Des de l'ENTESA seguirem treballant per atraure col·lectius sensibles amb el passat, present i futur d'aquest sector i de la nostra vila, amb la finalitat que gaudeixin del seu patrimoni natural, cultural, gastronòmic, reconeguin els seus valors i siguin capaços de promocionar-los a la seva tornada.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons