El nostre perquè de tot plegat

Can Bech número 44 agost-setembre 2015

Palafrugell és de les úniques poblacions catalanes que, malgrat tenir una majoria inqüestionable de votants a favor de la independència de Catalunya, té un alcalde constitucionalista espanyol. Vostès es poden preguntar a què és degut. Fàcil: el cap de llista de CiU ha preferit pactar amb el PSC que amb ERC. Vagi per endavant que tothom té el dret a pactar amb qui vulgui, però no entenen perquè abans de les eleccions tots els components de la llista de CiU van signar un compromís amb l'ANC a favor de constituir un equip de govern en clau nacional ni perquè el Sr. Albert Gómez va manifestar públicament la seva prioritat en acords on quedés reflectit el seu suport al procés de Catalunya. La manca de raons convincents ens fan pensar que ha pesat més qüestions particulars que el projecte de país.

Per excusar-se, el Sr. Albert Gómez manifesta que el seu electorat hagués preferit un pacte en clau nacional (Ràdio Palafrugell, 09/06/2015) però que ell ho feia pensant en Palafrugell, D'això se'n diu enganyar l'electorat. Estem cansat de polítics que agafen banderes abans de les eleccions i, un cop passades, fan les llencen sense cap mirament.

Nosaltres en fem una altra lectura, lliure però coherent: a CiU estaven convençuts que tindrien millors resultats i, preveient quedar en segon lloc per darrera dels socialistes, els caldrien els nostres vots per donar-li l'alcaldia. I llavors sí que el pacte en clau nacional, un govern municipal pro-procés i un alcalde independentista, hagués estat la màxima prioritat. I poden estar segurs que, en cas de fer-nos el ronso, ens haguessin recordat les nostres promeses, els nostres pactes, els nostres sentiments.

Quan pel carrer se'ls interpel·la, en to més paternalista, es justifiquen dient que el grup d'ERC no té el nivell necessari per governar. I això és ofensiu perquè és mentida: la nostra llista estava i està del tot preparada per entrar en el comandament de Can Bech: l'elaboració d'un programa electoral tan complet com el nostre, l'experiència i coneixement de Palafrugell que ens ha donat la nostra dilatada col·laboració amb les entitats locals i els nostres currículums professionals són d'una vàlua inqüestionable.

I en democràcia qui dóna certificats d'aptitud als partits per entrar a governar són els ciutadans i no els esbiaixats propòsits d'un cap de llista. I, a menys que es demostri el contrari, a Palafrugell ERC va tenir suficient suport ciutadà per assolir aquesta responsabilitat.

Des de l'oposició treballarem incansablement per millorar Palafrugell, com ho hem fet sempre. Però amb l'afegitó que des d'ara fins el 27 de setembre la nostra prioritat serà arribar a una Catalunya Independent.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons