El 'cau i net' segueix desaparegut

Can Bech número 62 agost-setembre 2018

En el Can Bech número 57 d'octubre/novembre 2017, en aquesta mateixa columna, l'Entesa va titular el seu escrit Palafrugell, on ha quedat el Cau i Net?

Fèiem referència al pla de xoc per solucionar el problema de les escombraries que el govern ERC-CiU havia posat en marxa per passar l'estiu i que no havia assolit els objectius desitjats, tot el contrari, havia empitjorat.

En el ple del passat desembre, el govern va aprovar una modificació del contracte mixt del servei de recollida de residus; i en el ple del passat 31 de juliol, una altra modificació, aquesta amb els vots en contra del nostre grup i de la resta de l'oposició.

Aquesta darrera modificació inclou l'adquisició de contenidors i d'elements de subjecció, per tal de reconvertir la recollida de contenidors de paper, vidre i envasos, delegada al Consell Comarcal del Baix Empordà, al sistema de recollida de càrrega posterior atorgat a l'empresa URBASER S.A. a partir del 31 de desembre de 2018.

També es va aprovar el dimensionat del servei i l'increment de la retribució per tona de rebuig recollida, que passa de 19,958 euros/tona a 24,988 euros/tona, i l'increment de la tona de fracció valoritzable que passa de 21,234 euros/tona a 26,264 euros/tona.

Parlant del que veu el ciutadà sobre el terreny, en els últims mesos, el govern ha instal·lat diversos tancats de fusta per als contenidors amb punts de recollida de trastos. Inicialment pot semblar una manera d'endreça, però la realitat és que s'ha convertit en un amagatall i niu de deixalles diverses i andròmines inimaginables.

Una decisió que considerem equivocada és que hi ha menys ubicacions de contenidors per la recollida de residus, és a dir, han desaparegut molt d'ells per fer els punts existents actualment molt més grans. Això pot anar bé o ser pràctic per a l'empresa que fa la recollida, però ocasiona molèsties al ciutadà a l'hora d'anar a dipositar les seves deixalles: més lluny i més saturats amb els pertinents mals olors i falta d'higiene. No oblidem, és clar, als pobres ciutadans i locals comercials que els hi ha tocat aquest punt de recollida davant del seu habitatge; no és el mateix tenir tres o quatre contenidors que sis o vuit... Cal tenir en compte els sorolls a l'hora de la recollida i les molèsties que de per sí ocasionen, avui dia, per duplicat.

Els ciutadans, que són els clients, han de tenir les màximes facilitats per dipositar en el lloc adequat els seus residus i contribuir a la bona imatge del municipi. No es poden fer canvis sense tenir en compte i conèixer la seva opinió.

Des del nostre grup, considerem que el govern municipal té la responsabilitat de que Palafrugell sigui un municipi net, i actualment aquesta imatge no és la que es projecta després de 14 mesos del canvi, havent estat aquesta una de les causes per presentar la moció de censura.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons