El braç solidari de Palafrugell

Can Bech número 72 abril-maig 2022

En el moment de publicar-se aquest número del Can Bech, els catalans, com la resta d'europeus, assistim atònits a l'espectacle dantesc de l'agressió russa sobre Ucraïna. Malgrat el precedent inquietant de 2014, quan Putin va annexionar-se per la força la península de Crimea i provocar la revolta i separació de facto de la regió del Donbass, ambdues ucraïneses, ningú s'imaginava que Europa tornaria a ser l'escenari d'una guerra d'invasió com no es veia des de la Segona Guerra Mundial. Però està passant. I, com aleshores, la tragèdia humana és inhumana i inconcebible. Però és.

Paradoxalment, aquesta tragèdia, que, per un costat, ens remet a la cara més fosca de la naturalesa humana, al mateix temps ha fet brollar un tsunami de solidaritat, empatia i altruisme com només la nostra espècie és capaç de generar. I en això, els palafrugellencs no n'hem sigut excepció.

Al contrari: una vegada més, com tantes vegades ho hem fet: amb el Recapte d'aliments, amb la Marató de TV3, amb l'Oncotrail o amb el voluntariat durant la pandèmia, per posar només alguns exemples, el braç solidari de Palafrugell ha arribat allà on calia i sense demora, ja sigui acollint i atenent els refugiats ucraïnesos que han anat arribant a la vila com trametent ajuda econòmica i material allà on més falta fa.

Les mostres de solidaritat han estat incomptables i el paper de les ONG locals, amb Creu Roja i Càritas al capdavant, ha estat clau per gestionar-ho eficaçment. Des de l'Ajuntament, val a dir-ho, s'hi ha col·laborat activament donant-los tot el suport necessari, ja sigui facilitant recursos, propiciant la coordinació entre les entitats o fent fluir la informació perquè tothom disposat a ajudar ho pugui fer. En aquest sentit, cal fer esment de la labor duta a terme per àrees i departaments tan diversos com Benestar Social, Solidaritat i Cooperació, Atenció Ciutadana (OAC), Premsa i Protocol, Educació, Esports, Cultura, Ràdio Palafrugell... i altres que no es veuen, però també hi són.

Des del Grup Municipal de Junts per Catalunya volem fer-los arribar el nostre reconeixement més sincer, així com a totes les persones i entitats que, des de Palafrugell, estan contribuint a pal·liar els efectes d'aquesta guerra miserable i absurda. Al mateix temps, que fem arribar la nostra solidaritat i escalf a la comunitat ucraïnesa de Palafrugell i al poble ucraïnès en el seu conjunt, en aquest moment tan trist i fosc, tot desitjant que el malson acabi aviat i puguin reprendre les seves vides.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons