Dos anys de canvis

Can Bech número 66 abril-maig 2019

Teniu a les mans el darrer Can Bech d'aquests dos darrers anys de mandat, just abans de les eleccions. Crec sincerament que ha estat un període positiu. I en certa mesura, ha significat un canvi respecte a l'anterior govern. Una dada: el 2018 ha tingut el pressupost d'inversions reals més gran dels darrers set anys. En obra pública aquest darrer any hi ha hagut obres significatives al carrers del Carrilet i de Sant Sebastià; als edificis municipals de Can Genís, Energia i Arts i Oficis de la Tarongeta; hem reformat tots els serveis de recollida d'aigües del passeig de Tamariu, que ha significat l'aixecament de tot el ferm; hem restaurat la torre de Can Mario i construït l'aparcament de Llafranc.

Totes aquestes inversions han significat un canvi de criteris en les arques municipals ja que, sense cap endeutament addicional, hem invertit molt més: els diners, millor al carrer que a la caixa.

També és notable aquest canvi de manera de governar en molts altres aspectes menys vistosos, com per exemple en les subvencions a entitats esportives. Fins l'any passat no hi havia uns criteris transparents a l'hora de distribuir les ajudes als clubs. A partir d'ara, s'han fixat un criteris nous que van estretament lligats amb el nombre de jugadors menors d'edat. I, addicionalment, hem creat un sistema d'ajudes per a totes aquelles famílies amb dificultats econòmiques que desitgen que els seus fills puguin practicar esport. No n'hi ha prou en proclamar objectius contra la segregació; nosaltres creiem que calen mesures efectives com aquesta.

I, en darrer terme, voldria parlar breument de les deixalles. Hem de ser sincers: era un problema heretat que no hem tingut prou temps per solucionar del tot, però hem fet extraordinàries millores. Segurament que és més fàcil netejar més. Però el nostre objectiu no és que els carrers siguin més nets perquè es passa més sovint a recollir, sinó perquè els hàbits dels habitants els facin més nets. No embrutir tant és la solució per tenir un Palafrugell digne. Tots els esforços el hem emprat en les novetats posades al carrer que ja comencen a donar fruit, i cada dia les millores són notables.

I tot això ho hem portat a terme amb un bon treball en equip. Per governar en coalició, fet imprescindible històricament a la nostra vila, cal gent de confiança i Esquerra ha demostrat en escreix aquesta vàlua; aquesta és la concepció republicana que ens uneix. Confiança que hem trobat també amb els nostres companys de viatge, especialment amb el seu cap, l'Albert Gómez.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons