Donem un ús congruent als Jardins de Cap Roig

Can Bech número 64 desembre 2018-gener 2019

En aquests darrers mesos s'ha tornat a debatre que el creixement desmesurat de la construcció a la Costa Brava pot desbordar i superar la capacitat de càrrega del territori en el sentit més ampli: paisatge, dotació de servei, valors naturals, formes de vida tradicionals.

En el ple del passat 30 d'octubre, l'Entesa va presentar una moció sobre l'Especulació Urbanística a la Costa Brava que va ser aprovada per unanimitat.

En el punt 2, citem literalment: s'instava al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a respectar escrupolosament les àrees sotmeses a règim de protecció especial (EIN's-Espais d'Interès Natural) i parcs naturals, dotant-los dels corresponents plans de gestió i excloent qualsevol activitat que no siguin els usos tradicionals d'aquests espais.

Malgrat això, en el ple del passat dia 15 de novembre, es va aprovar provisionalment, amb el vot en contra de l'Entesa, el pla urbanístic dels Jardins de Cap Roig als termes municipals de Palafrugell i Mont-ras.

Anteriorment, a la seva aprovació inicial el passat 30 de gener, el nostre grup es va abstenir ja que no teníem constància dels fins concrets que es volia donar a l'ampliació del Castell i l'execució dels nous camins de ronda no estava clara.

Es va supeditar la continuació del tràmit d'aprovació a la introducció de les observacions i consideracions dels informes emesos pels organismes pertinents de la Generalitat, així com les possibles informacions derivades del tràmit d'informació pública.

Analitzat el document, malgrat que els diferents organismes emeten els informes des de les seves competències i responsabilitats i n'estem convençuts de la seva base legal, el nostre grup considera que l'interès del projecte es desvia de les finalitats d'un espai protegit. Considerant que els legisladors van decidir que la finca del Cap Roig era un EIN, el projecte que s'hi desenvolupi, ha de ser congruent amb els usos propis de l'espai.

L'Entesa no s'oposa a que els propietaris inverteixin en la finca, però trobem que és una contradicció l'auditori soterrat que hi volen fer; sense entrar en els plans previstos del municipi veí de Mont-ras.

Consideraríem més adient donar-hi una finalitat botànica i ecològica, acord amb el propi espai on s'ubicaria, per exemple, un centre que estudiés la millora de les espècies de la fauna i flora mediterrània, la investigació en la prevenció d'incendis, etc.

Aquesta aprovació és incongruent amb la moció sobre l'Especulació Urbanística que el ple del 30 d'octubre va aprovar per unanimitat.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons