Des de l'oposició

Can Bech número 56 agost-setembre 2017

Fa dos mesos i pocs dies que l'Entesa treballa per Palafrugell des de l'oposició. Durant aquest temps, constatem que el grup ERC porta al Ple per a la seva aprovació temes en els quals es posicionava en contra quan no tenia la responsabilitat de governar.

En són un exemple varis assumptes d'urbanisme i el plec de neteja dels locals municipals. Aquest últim, ha estat aprovat en el Ple de juny tal com l'anterior govern el va presentar. En el seu moment, el grup ERC hi va posar fre perquè trobaven convenient dividir el plec de neteja en varis lots.

Seguint amb el nostre compromís de dur a terme una oposició responsable i constructiva, en els dos últims Plens Municipals, juny i juliol, el grup ha presentat dues mocions:

  • En el Ple del 27 de juny, la moció presentada tractà sobre la necessitat de prendre mesures donades les condicions climàtiques extremes d'altes temperatures i la llarga sequera. És vital comunicar a tots els ciutadans el risc d'incendi en el nostre entorn, pensant de manera altruista i protegint el patrimoni natural que envolta el municipi. Tots els grups municipals es van adherir a l'esmentada moció.
  • En el Ple del 25 de juliol, la moció fou per a una escola inclusiva. El Departament d'Ensenyament treballa en la Llei 12/2009, del 10 de juliol, la qual inclou com un dels principis fonamentals del sistema educatiu català la cohesió social i l'educació inclusiva com a base d'una escola per a tothom. Palafrugell ha de vetllar pel seu alumnat amb necessitats educatives específiques vinculades a diversitats funcionals, cognitives i/o problemes greus de salut, i el Departament ha de ser capaç de garantir personal docent, de suport educatiu i de substitució pel municipi.

En aquest mateix plenari s'aprovà una moció institucional demanant que l'IES Frederic Martí es mantingui com a centre d'alta complexitat, que el govern de la Generalitat (ERC i PDe-CAT), d'idèntic color que el local, ha tret.

Finalment, no oblidem i aprofitem al màxim les possibilitats que ens ofereix ser membres de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària. Palafrugell s'hi va adherir gràcies a una moció de l'Entesa del novembre de 2015; a la qual també hi van donar suport tots els grups municipals.

Aquesta Xarxa es va constituir formalment el 17 de maig del 2017. El regidor de l'Entesa era el responsable del municipi en aquest moment. Amb el canvi de govern, s'hi va nomenar una altra representant. Coneixent que el dia 12 de juliol hi havia una reunió d'aquesta entitat, l'Entesa va preguntar en el passat Ple si la nova titular hi va assistir. La resposta del govern fou negativa...

La Xarxa treballa per la creació d'espais comuns que permeten consolidar línies de treball, bones pràctiques, reflexions, activitats i recursos, per aconseguir un model solidari que generi noves ocupacions, respectant en tot moment les peculiaritats de cada municipi i territori; considerem vital la nostra participació i representació com a municipi.

Des de l'Entesa seguirem fent proposicions i no deixarem de vetllar pel bon funcionament de Palafrugell. De moment ens trobem dins els primers 100 dies del nou consistori i des del nostre grup ens comprometem a una oposició constructiva davant les mesures i polítiques que el govern pugui adoptar.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons