Compromís amb el referèndum

Can Bech número 56 agost-setembre 2017

El passat 30 de juny, l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, va signar el document impulsat per l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència a favor del referèndum. Una declaració que compromet a facilitar el dret a votar, el proper 1 d'octubre, en el referèndum sobre la independència de Catalunya: Manifestem la nostra predisposició i compromís a col·laborar en totes aquelles actuacions que des del Govern se'ns requereixin, i per això, en el moment que es faci la convocatòria, posarem a disposició de l'organització del referèndum els locals habituals on se celebren totes les conteses electorals als nostres municipis.

Aquesta tardor arribarem al desllorigador d'això que hem anomenat procés. Un procés que té els seus orígens al 2009 amb la consulta popular d'Arenys de Munt, a la que en van seguir més de 500; entre elles, la de Palafrugell. Un procés que va continuar coent-se el 2010, amb la manifestació massiva contra la sentència del Tribunal Constitucional que retallava dràsticament l'Estatut, i que va cristal·litzar, el 2011, amb la fundació de l'Assamblea Nacional Catalana i la primera manifestació massiva que demanava explícitament la independència, l'11 de setembre del 2012.

Palafrugell ha estat actiu al llarg de tot aquest procés a través de la consulta popular del 2010 i, especialment, de la secció local de l'ANC, gràcies a la qual els palafrugellencs hem pogut participar, junts, de la Via Catalana a La Jonquera, la gran V a la Diagonal, la Via Lliure a la Meridiana i les manifestacions descentralitzades que, a nosaltres, ens va tocar celebrar a Salt. El proper 11 de setembre, tornarem a ser a Barcelona. Vam participar també, massivament, de la campanya i la jornada del 9N, així com del 27S. Ara, ens toca remar junts cap al final d'aquest procés, un referèndum vinculant i amb totes les garanties democràtiques. Ho farem malgrat l'oposició de l'Estat espanyol i els entrebancs que ens posa dia sí, dia també. I ho farem perquè creiem en la democràcia i en el dret inalienable del poble de Catalunya a decidir el seu futur.

Sigui quin sigui el resultat, el proper 1 d'octubre, Catalunya s'autodeterminarà. Un exercici de llibertat i de dignitat al qual tots els ciutadans, pensem el que pensem, estem cridats.

Nosaltres no podem fer altra cosa que treballar, més que mai, per aconseguir aquesta fita. Des d'ERC estarem, com sempre, a peu de carrer: informant, convencent i fent sentir la nostra veu.

I en les nostres funcions de govern, estant al costat de la Generalitat i, sobretot, dels ciutadans de Palafrugell per garantir que l'1 d'octubre exercim el dret a vot amb normalitat. Amb totes les facilitats. Amb totes les garanties. Com sempre.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons