Cap on vas Palafrugell?

Can Bech número 47 febrer-març 2016

En el darrer mandat, foren diverses les vegades que des d'Esquerra vam fer públic l'abandonament de les tasques de direcció de l'Ajuntament. Ara estem recollint el fruit d'aquell desgovern. En poc temps, han sortit un seguit de problemes que demostren la manca de planificació.

D'una banda, el xalet del Golfet. En un dels debats del ple, l'equip de govern va reconèixer: «potser no vam estar prou amatents, tècnics i polítics amb la interpretació de la llicència». El resultat és un nyap per a la prosperitat.

Una segona sorpresa fou la pèrdua de la subvenció dels fons FEDER per la següent fase del Museu del Suro. L'Ajuntament es va haver de retirar d'aquesta convocatòria perquè amb un any va ser incapaç de dissenyar i executar el projecte. Veurem quants anys més haurem d'estar amb un museu inacabat.

Fa pocs dies, l'alcalde sortia a la premsa i televisió per fer públic que el clima dins la policia local era insostenible. Per redreçar la situació, ha destituït al vocal del gabinet de Seguretat Ciutadana, el vicealcalde Albert Gómez, i s'ha mantingut com a únic responsable de la policia. En aquest afer no acabem d'entendre alguns posicionaments. Primerament, no reconèixer que els problemes de la policia no són fruit dels darrers mesos. Ens preguntem si hagués estat millor una acció política més eficient durant el darrer mandat. L'altra qüestió que ens sobta és aquesta escenificació de la destitució. L'alcalde no sols era responsable de la policia per la seva condició de batlle, sinó que a més era el president del gabinet de seguretat. Per tant, podia fer tot el que ha manifestat que faria sense el més mínim canvi. Però traient la confiança al vicealcalde, quin missatge ens vol fer arribar? Que no hi confia? Que n'és el responsable? Que millor que sigui ben lluny? Aquesta és la mena de confiança que té al senyor Gómez, a qui cedirà l'alcaldia?

A aquests problemes que fa temps que s'arrosseguen, hi hem d'afegir els que la maldestra gestió del dia a dia ens porten, com les multes del semàfor de Llofriu. Si bé en un principi aquest control tenia com a finalitat aconseguir una reducció de la velocitat dels vehicles que creuen aquest nucli urbà, el cert és que el peculiar sistema de detecció de velocitat ha fet que una gran quantitat de conductors hagin estat sancionats. La reacció de l'equip de govern ha estat tardana i poc eficient. Al ple del mes de gener, des d'ERC es va demanar que s'agilitzés el procés de retorn dels diners i els punts de la sanció, tot notificant als infractors que ja han pagat, i la resposta fou que no. Al cap d'alguns dies, l'alcalde, en declaracions a TV Costa Brava, se'n desdeia i deixava entreveure que potser sí que informaria a tots els sancionats.

Per acabar aquest període d'entrebancs, l'equip de govern s'entossudeix en mirar cap un altre costat quan se li demana per la idoneïtat d'una instal·lació elèctrica penjada de l'arbrat públic de Plaça Nova (estufes, cables elèctrics i endolls). El més curiós del cas és que, al demanar explicacions, l'equip de govern es va justificar amb un lacònic les estufes ja no hi són. Quinze dies després, encara hi eren.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons