Activitat econòmica del sector surer

Can Bech número 45 octubre-novembre 2015

La indústria surera al nostre municipi dóna ocupació a unes 200 persones de manera directa, de qualificació mitjana-alta degut a la tecnologia emprada en el procés productiu i el nivell de controls físics i químics que es realitzen a la compra de la matèria primera, durant la fabricació i abans de l'expedició dels productes acabats.

Hem de tenir en compte que les empreses sureres són un instrument de promoció del nostre municipi; és constant el flux de clients de diferents països que les visiten i tenen l'oportunitat de conèixer els entorns privilegiats que tenim. També en els embalatges dels taps i altres productes de suro hi consta Palafrugell com el lloc d'origen del producte.

Palafrugell ha sabut concentrar els organismes institucionals que giren al voltant del suro: l'Institut Català del Suro, AECORK, RETECORK i el Museu del Suro i, a la vegada, hem preservat la part cultural i social de la indústria surera que ha deixat una petjada molt marcada al nostre municipi.

Els objectius de l'ENTESA en aquest mandat passen per potenciar actius i recursos propis relacionats amb el suro, que ajudin a crear activitat econòmica.

Alguns que volem aconseguir són:

  • Treballar per tenir un record-souvenir de Palafrugell relacionat amb el suro, per potenciar l'associació Palafrugell-Suro.
  • Un reconeixement envers el sector surer per la seva contribució en el teixit econòmic i social del municipi, al llarg de més de 250 anys, i en aquesta línia donar suport a l'Institut Català del Suro a la celebració dels seus 25 anys.
  • Treballar pel manteniment de la seu de RETECORK a Palafrugell com element de centralitat, a nivell internacional.
  • Dotar dels mitjans necessaris al Museu del Suro, donat que és una institució que posa en valor el patrimoni vertebrat a l'entorn del suro en tant que conformador d'un paisatge, una indústria, unes formes de vida i una identitat comuna.
  • El Museu ha d'esdevenir un referent nacional i internacional i convertir-se en un pol d'atracció del municipi. Per això, hem de fer el necessari per incrementar la seva capacitat de generar recursos propis i poder gestionar-lo de manera equilibrada. Creiem que un màrqueting amb l'objectiu d'atreure més públic que pagui entrada i consumeixi més producte a la botiga és un camí a treballar.

Des de l'ENTESA estem convençuts que el sector surer és un element identificatiu, de desenvolupament local i un actiu d'activitat econòmica per Palafrugell, que volem potenciar en els propers anys.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell premi Administració Oberta 2023
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons