A Palafrugell li manca empenta

Can Bech número 49 juny-juliol 2016

Un cop passat un any a l'ajuntament, fem un recull d'aquells fets més rellevants després d'un pacte pensant en Palafrugell, pensant en Catalunya.

  • En un discurs fet fa pocs dies, l'alcalde Juli Fernàndez deia que l'actual govern era molt respectuós amb el medi ambient. Però com que els fets són tossuts, les imatges del nyap del Golfet no deixen d'acompanyar-nos. L'única cosa que podem assegurar és que, si hagués governat Esquerra, aquest edifici no s'hagués aixecat.
  • Els actuals responsables de Can Bech tenen una peculiar manera de planificar els usos de Plaça Nova. Van començar prohibint als partits polítics instal·lar parades informatives, van continuar permetent que un establiment col·loqués estufes i cablejat elèctric sobre els arbres i ha acabat allotjant a la plaça uns horribles armaris amb l'excusa d'organitzar els quadres elèctrics de la zona.
  • La televisivament famosa relliscada del semàfor de Llofriu s'està reparant tard i malament. Al cap de dos mesos, els injustament multats encara esperen el retorn dels diners, malgrat van fer la corresponent reclamació. Des d'ERC vam demanar que els damnificats no haguessin de presentar cap al·legació i que es tramités el retorn de punts i diners a tothom. L'alcalde ens va assegurar que això no era possible. Ara sembla que la normativa sí que ho permetia.
  • Ningú dubta que l'edifici del Museu del Suro és de primera divisió. Ara bé, per dins està desangelat. Per donar-li una empenta quasi definitiva, van demanar una subvenció del fons FEDER. L'únic requisit era que, al llarg d'un any, fossin el suficient resolutius en elaborar un projecte i executar-lo. El resultat és de tots conegut: van haver de renunciar a la subvenció per incapacitat de tirar-ho endavant. Veurem quants anys més haurem d'esperar per veure el museu acabat.
  • Malgrat que el ple va aprovar una moció que instava a l'equip de govern a penjar l'estelada a la balconada de l'ajuntament, l'alcalde, amb el vist-i-plau dels convergents, s'hi ha negat. El país el tirarem endavant a base de fets, no de documents que no es pensen executar.
  • Cada vegada que li ha convingut, l'Albert Gómez s'ha declarat independentista, però a les eleccions del 27 de setembre anava a les llistes d'Unió, partit contrari al procés. El grup ERC Palafrugell va presentar una moció en la que instava el ple a declarar la monarquia espanyola institució non grata a Palafrugell. El grup de Convergència i Unió, seguint en aquesta actitud dubitativa davant el procés, hi va votar en contra.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons