Subvencions per al pagament del lloguer 2021

Es podran sol·licitar fins al 4 de juny

Es tracta d'una convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer, oferta per la Generalitat de Catalunya, per tal de facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social.

Persones destinatàries

Persones físiques titulars d'un contracte de lloguer de l'habitatge que constitueix el seu domicili habitual i permanent a Catalunya.

Requisits

 • Tenir la residència legal a Catalunya (NIF/NIE vigent de la persona sol·licitant de l'ajut).
 • Que la unitat de convivència tingui uns ingressos suficients per poder pagar el lloguer i que no sobrepassin els límits establerts a les bases de la convocatòria. Podeu consultar el simulador de límit d'ingressos.
 • Ser titular del contracte de lloguer de l'habitatge que constitueix el seu domicili habitual i permanent i estar-hi empadronat.
 • No pagar un lloguer mensual superior a 550 euros en el cas de la demarcació de Girona. En el cas de famílies nombroses i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat i barem favorable, 900 euros.
 • Tenir domiciliat el cobrament de la subvenció en una entitat financera.
 • Estar al corrent de pagament de les rendes de lloguer en el moment de la presentació de la sol·licitud.
 • Pagar el lloguer per mitjà de transferència bancària, ingrés en compte, rebut domiciliat o rebut emès per l'administrador de la finca.
 • No estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiari de subvencions de conformitat amb l'article 13 de la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
 • Complir les obligacions tributàries davant l'Estat, la Generalitat i la Seguretat Social.

Termini de presentació

El termini de presentació s'inicia el 27 d'abril i finalitza el 4 de juny de 2021, ambdós inclosos.

Com fer el tràmit?

El tràmit el podeu fer de manera presencial, dirigint-vos a l'Oficina Municipal d'Habitatge (cal demanar cita prèvia), o bé en línia través del lloc web de la Generalitat.

Pel que fa a la documentació que cal aportar, consulteu la informació sobre el tràmit que hi ha al web de la Generalitat.

Import de la subvenció

L'import de la subvenció serà:

 • Del 20% de l’import de la renda de lloguer anual quan l'esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos.
 • Del 30% de l'import de la renda de lloguer anual quan l'esforç per pagar el lloguer sigui superior al 30% i inferior al 40% dels ingressos.
 • Del 40% de l'import del lloguer anual quan l'esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos de l'habitatge habitual i permanent, amb un límit màxim de 2.400 euros anuals per habitatge.

Per a persones titulars de contractes de lloguer signats entre l'1 de gener de 2021 i la data en què s'acaba el termini de presentació de sol·licituds, l'import de la subvenció serà per la quantia corresponent a les mensualitats incloses entre el mes posterior a la data de vigència del contracte presentat en el moment de fer la sol·licitud i el mes de desembre de 2021, amb un import màxim mensual de 200 euros i un import mínim mensual de 20 euros.

Per determinar la quantia de la subvenció es tindrà en compte l'import del rebut de lloguer corresponent al mes anterior a la presentació de la sol·licitud. A aquest efecte, s'inclou en aquest import el de la renda, els seus endarreriments, les obres de millora i les corresponents a la repercussió de l'IBI i de la taxa pel servei d'escombraries.


Més informació

Oficina Municipal d'Habitatge
Carrer de Jordi Martí Frigola (Centre Comercial Les Palmeres), locals 38 i 39
Tel. 972 300 708
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari
De 08.30 a 13.30 h, cal demanar cita prèvia

Palafrugell, vist des de la Torre de Can Mario

Darrera actualització

dijous, 29 abril 2021 13:58

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons