L'ajuntament posa en marxa la Bústia Ètica i de Bon Govern

Permet denunciar processos i conductes irregulars de l'administració

L'Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa una nova eina, la Bústia Ètica i de Bon Govern, que permet denunciar processos i conductes irregulars que es produeixen a l'administració.

Aquest nou canal garanteix la confidencialitat, l'anonimat i la indemnitat de la comunicació per tal de vèncer el temor de patir qualsevol represàlia. L'objectiu de la seva posada en marxa és el d'augmentar la transparència de l'ajuntament, així com les pràctiques de bon govern.

La Bústia Ètica i de Bon Govern admet tant denúncies internes (provinents dels servidors públics) com externes (procedents de la ciutadania) per tal de comunicar males praxis en relació amb els principis ètics i amb el codi de conducta definit al Pla antifrau de l'Ajuntament de Palafrugell, que va entrar en vigor el 2022, com ara casos de conflictes d'interessos, tràfic d'influències o manca de confidencialitat, entre altres.

Així, la Bústia Ètica i de Bon Govern esdevé una eina de gran valor en la prevenció i la lluita per a la consolidació de l'ètica i el bon govern en les institucions públiques, i contra la corrupció i el frau.

L'objectiu és que la gestió municipal es desenvolupi amb un total respecte als valors de qualitat democràtica i de bona administració, en un context de millora contínua de la qualitat dels serveis públics.

Cal remarcar que la Bústia Ètica i de Bon Govern serveix per denunciar males pràctiques o conductes irregulars a l'ajuntament, és a dir, no és un canal per enviar queixes o suggeriments de caire general.

Bústia

Darrera actualització

dilluns, 27 març 2023 09:45

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons