Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

Activitats del 22 al 28 de maig

Des de l'Espai Dona, de l'Àrea d'Acció Social, Ciutadania i Joventut, s'han programat tot un seguit d'activitats al voltant del 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones.

L'any 2023 el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya va aprovar el Pla Nacional per l'equitat menstrual. Per aquesta raó, es dedicarà el dia d'Acció per a la Salut de les dones al cicle menstrual, al climateri i a la menopausa amb el lema: Saludablement cícliques.

Són activitats gratuïtes, obertes a totes les persones que menstruen de Palafrugell o vinculades al municipi. Les places són limitades i per aquest motiu, demanem que feu la inscripció prèvia. L'admissió a les activitats serà per ordre de les sol·licituds rebudes.

Dimecres, 22 de maig

De 18.00 a 19.30 h a la Sala Polivalent del CAP de Palafrugell. Xerrada Viure el climateri i la menopausa en salut. A càrrec de la Dra. Elena Lineros, ginecòloga del SSIBE. El final del cicle fèrtil vinculat a la menstruació ve acompanyada d'un seguit de canvis a nivell físic i emocional. Amb aquesta proposta volem parlar-ne com un procés natural ja que en diverses ocasions, per desconeixença, s'interpreta com un procés de patologia.

Divendres, 24 de maig

De 18.00 a 20.30 h sortida des del Centre Tramuntana. Caminada Saludablement cícliques. A càrrec de l'Estela Gómez, del Programa d'Activitat Física de Dipsalut i GR Salut. 5 km aproximats direcció Ermedàs, per la via verda o pels camins del bosc. Dificultat baixa.

Dissabte, 25 de maig

De 10.30 a 12 h a la Sala de dansa de Can Genís (1a planta). Taller vivencial Connecta amb la teva vitalitat. A càrrec de Sua Dalmau, del Centre Sumaya de Palafrugell. A través de la respiració i el moviment corporal connectarem amb la vitalitat que hi ha en la nostra base, en el nostre primer chakra i donar vida a totes les parts del nostre cos i estar més vitals.

Dimarts, 28 de maig

De 18.00 a 20.00 h a la Sala d'estudis de Can Genís (planta baixa). Taller vivencial Autocura de la ciclicitat. A càrrec de Montserrat Romero del Centre El Jardí de l'Ànima de Rupià. Orientat a vivenciar diferents propostes pràctiques per autogestionar la nostra salut cíclica amb l'objectiu d'acompanyar-nos i cuidar-nos. A través de l'autoconeixement, de preparats senzills de plantes medicinals i la seva aplicació en les diferents etapes del cicle: menarquia, integració de la menstruació durant la joventut, relació amb la fertilitat i climateri.

Per a qualsevol dubte o informació us podeu posar en contacte amb l'Espai Dona a través del 972 611 879, per WhatsApp al 644 184 123 o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

Darrera actualització

divendres, 17 maig 2024 08:20

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons